Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini (HNV BiH) dr. sc. Marijo Pejić ugostio prvog sekretara - savjetnika za medije u Ambasadi Francuske u Bosni i Hercegovini g. Armela T'Kint De Roodenbekea

Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća u Bosni i Hercegovini (HNV BiH) dr. sc. Marijo Pejić ugostio je prvog sekretara - savjetnika za medije u Ambasadi Francuske u Bosni i Hercegovini g. Armela T'Kint De Roodenbekea. U dužem razgovoru sugovornici su razmijenili poglede na aktualna društvena zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Dr. sc. Marijo Pejić je ovom prigodom predstavio djelovanje HNV BiH od njegovog osnutka do danas, istaknuvši da će aktivnosti  HNV BiH u narednom razdoblju podrazumijevati, prije svega, zajedničko djelovanje bosanskohercegovačkih intelektualaca i organizacija civilnog društva, temeljeno na znanstveno-istraživačkom pristupu, s ciljem jačanja bosanskohercegovačkog duha i domoljublja, kao unutarnje poticajne energije za stvaranje proevropskih snaga, koje Bosnu i Hercegovinu prihvaćaju kao svoju domovinu, cjelovitu državu i zavičaj.

Prvi sekretar - savjetnik za medije u Ambasadi Francuske u Bosni i Hercegovini g. Armel T'Kint De Roodenbeke bio je zainteresiran za buduće projekte HNV BiH i trenutni položaj hrvatskog naroda u BiH.

Dr. sc. Marijo Pejić zahvalio se Ambasadi Francuske u BiH, koja je svojim dosadašnjim radom dala doprinos jačanju odnosa između Francuske i Bosne i Hercegovine.

(Doznajemo.com)