Pekar Kemal Trnčić prekjučer je iz vatrenog oružja ubio komšiju i autolimara zvanog Mermina Kovačevića, zvanog Braco, nakon što ga je zatekao sa svojom nevjenčanom suprugom Amelom Muhović u kući u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži pored Sarajeva.

Izvor blizak istrazi otkrio nam je da su komšije prekjučer oko 17 sati čule najmanje 15 hitaca te da su isprva mislile da je riječ o šenlučenju ili petardama, što nije neobično za ovo doba godine, kad se proslavljaju brojni praznici. Tada je Kemal T., zapravo, "presudio" Braci, koji je, kako nam je na mjestu događaja ispričalo više komšija, bio u ljubavnoj vezi s Amelom M., što su vješto krili sve do prekjučer.

POVEZANO
Kemal Trnčić sud 07/01/19TRNČIĆ PRVI PUT PRED SUDOM: "Nisam ubio komšiju na Otesu, nas dvojica smo bili kao dva brata!"

- Kemo (Kemal T., op. a) obično je radio navečer i tada ga nije bilo kod kuće. Zašto se vratio, to niko ne zna, ali ih je zatekao i uradio to što je uradio – navodi komšija bračnog para.

Interesantno je da je Braco, iako ne pije, neposredno prije zločina svratio o lokalnu trgovinu i kupio piće te cigarete, nakon čega se, najvjerovatnije, uputio ka ljubavnici. Kemal T., shvativši šta je uradio, skovao je plan te je supruzi poručio da sve insceniraju kao da je riječ o samoubistvu.

Zločin koji se dogodio oko 17 sati, prijavili su nekoliko sati poslije. Naš izvor tvrdi da je vještaku medicinske struke upravo protok vremena pokazao da je smrt nastupila ranije, nakon čega se klupko počelo odmotavati. Detalji svirepog zločina šokirali su i najiskusnije istražitelje.

Otes pucnjava 06/01/19d

Mermin Kovačević zvani Braco

- Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi neko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj ko hoće da digne ruku na sebe, u 99 posto slučajeva presudi jednim hicem, a ovdje je ispaljeno mnogo više – objašnjava naš izvor.

Prema nepotvrđenim informacijama, tijelo ubijenog pronađeno je u hodniku kod vrata, što upućuje na to da se Braco pokušao izvući bijegom, ali nije uspio.

POVEZANO
Otes pucnjava 06/01/19cPRELJUB SA KOMŠINICOM JE ZAVRŠIO TRAGEDIJOM: Ovo je pravi motiv ubistva na Otesu? (FOTO)

SVE PRIZNALI. Suočeni s brojnim dokazima, supružnici su se slomili te sve priznali. Prema našim informacijama, suprug se tereti za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja, a supruga za prikrivanje zločina. U toku jučerašnjeg dana obavljen je i pretres kuće, kojem je prisustvovala Amela M. Tom prilikom, kako doznajemo, pronađeni su automatska puška i pištolj. Iz kojeg je vatrenog oružja usmrćen Braco, treba pokazati istraga i vještačenje.

VRIJEDAN ČOVJEK. Na mjestu događaja doznajemo da je Braco sa suprugom živio u takozvanim socijalnim zgradama nedaleko od mjesta zločina, dok mu sin sa snahom i djecom te kćerka žive u kući prekoputa Kemala T. Svi su, osim maloljetne djece njegovog sina, gluhonijemi tako da nismo mogli razgovarati s njima. S druge strane, i supružnici Amela M. i Kemal T. imaju dvoje maloljetne djece.

- Eto, uništene su dvije porodice. Šta će ta djeca bez roditelja, koji su sada u zatvoru? Šta će Bracin sin i djeca, koje je izdržavao ovaj vrijedni čovjek? Tuga velika i, eto, zbog gluposti čovjek je ostao bez glave – zaključio je naš sagovornik.

Za ubijenog Bracu svi imaju samo riječi hvale. Komšije su nam ispričale da je riječ o gluhonijemoj osobi koja ne bi ni mrava zgazila te da je bio vrstan autolimar. Vlasnici vozila jučer su s nevjericom dolazili po svoja vozila, ne vjerujući da ga više nema.

- Niko ga nije doživljavao kao nekog velikog ljubavnika – navodi nam jedan komšija.

POVEZANO
Otes pucnjava 06/01/19aPOZNATO KO JE SMRTNO STRADAO U PUCNJAVI U OTESU: U pitanju je Braco, autolimar

(Doznajemo.com/Avaz.ba)