Pula je od srijede ujutro potresena strašnom viješću o pronalasku tijela trogodišnjeg dječaka Denisa koji je ubijen. Prema posljednjim informacijama iz policije, na ispitivanju je završila dječakova majka Chiara Rojnić (32), jedna maloljetna osoba te dvije muške osobe.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Chiara Rojnic 2ONE SU OSUMNJIČENE: Majka i maloljetnica ubile dječaka u stanu i odnijele ga na Mandrač

POVEZANO
Pula ubistvo djeteta (3)SVE STRAŠNIJI DETALJI KAKO JE UBIJEN DJEČAK (3) U HRVATSKOJ Mještani Pule prisjećaju se da je mama..

Policija je u srijedu navečer izvijestila da su službeno, nakon kriminalističkog istraživanja, lišene slobode tri osobe: dvije žene i jedan muškarac, dok se nad još nekoliko njih radi kriminalistička obrada, nakon koje bi se trebalo znati koliko je osoba upleteno u ovaj tragični slučaj.

Neslužbeno se doznaje kako je među troje lišenih slobode i majka djeteta.

PREOKRET U ISTRAZI. Trogodišnje dijete pronađeno je u srijedu ujutro oko devet sati u blizini lučice Mandrač u Puli, a tokom noći je njegova 32- godišnja majka prijavila nestanak djeteta. Dijete je nestalo pod čudnim okolnostima u utorak navečer, a iako se sumnjalo u istinitost dojave, policijski službenici su cijelu noć intenzivno tragali za djetetom. Preokret u potrazi dogodio se u jutarnjim satima kada je upravo majka dovela policiju na mjesto pronalaska tijela, piše Jutarnji list.

Iz nekih izvora čulo se i da je ovaj neviđeni zločin počinilo čak četvero osoba, neki od njih su navodno članovi porodice, a još nekoliko osoba je na ispitivanju. Međutim, sve bi se trebalo znati nakon kriminalističke obrade, odnosno ispitivanja tih četvero osoba.

– Kriminalističko istraživanje provodimo nad dvije ženske osobe, koje su u rodnom srodstvu, dok muškarci nisu – navode u policiji.

Nagađa se da se radi o Chiari Rojnić i njenoj polusestri, a o muškarcima koji su pod istragom ne zna se mnogo. Također, nakon obdukcije trebalo bi se znati na koji je način trogodišnje dijete ubijeno.

Rašid Pašić Chiara dijete

A sve je počelo ujutro, kada su policijski službenici pronašli tijelo trogodišnjeg dječaka, negdje oko 9 sati, u blizini lučice Mandrač, u plićaku, nedaleko od Arene. Riječ je o bivšoj vojnoj zoni na nepristupačnom terenu, o dijelu koje inače ne posjećuje prevelik broj Puljana, mjestu na koje se mora doći ciljano, gdje se ne prolazi onako usput.

PROMIJENILA PRIČU. Zanimljivo je da je djetetov nestanak prijavila još dvije noći ranije njegova majka. Kako potvrđuju iz Policijske uprave istarske, Chiara je u srijedu oko ponoći stigla u policijsku postaju Pula.

– Rekla je da se dijete igralo u parku ispred zgrade u predvečernjim satima. U jednom trenu je primijetila da ga nema te je krenula u potragu za njim, ali nije ga pronašla – ističe Suzana Sokač, glasnogovornica Policijske uprave istarske.

Policijski službenici odmah su posumnjali u istinitost iskaza majke te su krenuli u potragu za nestalim Denisom. Na terenu su proveli cijelu noć, ali trogodišnjem dječaku nije bilo traga, iako se njegovo beživotno tijelo nalazilo samo nekoliko kilometara udaljenosti od stambene zgrade u kojoj je stanovao zajedno s majkom.

Kako se bližio dan, tako je majka promijenila priču. Oko sedam sati ujutro sama je pozvala policiju i odvela ih na mjesto gdje je pronađeno beživotno tijelo malenog dječaka, na kojemu su bili vidljivi tragovi nasilja. Nakon uviđaja dječakovo tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice kako bi se i službeno dokazao pravi uzrok Denisove smrti.

ŠOKIRANI SUSJEDI. Susjedi tog jutra nisu ništa znali o nesretnom događaju, pa su ostali šokirani kada su im rekli šta se dogodilo. Kako navode, 32-godišnja Chiara u stambenoj zgradi nedaleko od pulske željeznice nije živjela dugo, tek tri ili četiri mjeseca.

– Ovdje se doselila navodno nakon djedove smrti, u njegov stan. Poznavao sam preminulog djeda, ali nisam imao previše kontakta s njegovom unukom Chiarom – navodi novinarima jedan užasnuti komšija. Naime, niko ne može vjerovati da se tako nešto dogodilo.

Drugi tvrde i da se žena doselila u djedov stan iz Bosne, gdje je živjela sa suprugom i navodnim djetetovim ocem, Rašidom Pašićem. No, navodno je on bio nasilan, pa se Chiara s djetetom vratila u rodni grad. Sve su to nagađanja o kojima nema službenih dokaza, no o njima bruji gotovo cijeli grad.

– Znamo da maleni Denis nije jedino Chiarino dijete. Postala je majka vrlo mlada, još kao srednjoškolka, pa se o tom djetetu više brinula Chiarina majka, odnosno njegova baka. Često su u zgradu gdje je stanovala Chiara dolazili muškarci. No ne znamo ko su oni – izjavili su susjedi koji su bili u šoku nakon ove vijesti.