Danski milijarder Anders Holch Povlsen (46) s familijom se u subotu oprostio od troje male djece koja su ubijena u nedavnom terorističkom napadu na Šri Lanki. Povlsen je pokušavao utješiti suprugu Anne i kćerku Astrid dok su stajali pred lijesovima prekrivenim gomilom cvijeća.

Alfred, Alma i Agnes poginuli su u napadu na hotel Shangri-La u Colombu, dok je gamilija bila na odmoru na Šri Lanki. Astrid je preživjela napad, a navodilo se i kako je Povlsen povrijeđen, no nije bilo poznato koliko teško.

Na sahranu u Aarhusu u subotu su došli i brojni članovi danske kraljevske familije, ali i premijer Lars Lokke Rasmussen.

Pokop djece danskog milijardera 1

Danski mediji javljaju i kako je crkva bila ukrašena balonima i cvijećem, a upravo je jedina preživjela Povlesnova kćer, Astrid, u jednom trenutku ispred pogrebnih kola prerezala veliki buket balona.

Na komemoraciji, dan uoči ceremonije ispraćajaa, pročitana je Povlsenova izjava u kojoj se navodi kako je ovo potpuno neshvatljiv gubitak, no zahvalili su familiji, prijateljima i susjedima na ljubavi i podršci i obećali kako će zajedno sa svima njima naći izlaz iz ove tragedije.

Pokop djece danskog milijardera 1