Teška tragedija zadesila je u ponedjeljak familiju iz BiH - rano ujutro, oko pet sati, doživjeli su saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio šestogodišnji dječak.

Automobil marke Audi austrijskih tablica vozio je 55-godišnjak, on ima slovensko državljanstvo, ali se zapravo radi o ljudima iz Bosne i Hercegovine. Familija živi i radi u Austriji. Tako su u Audiju uz 55-godišnjaka bili njegova supruga (54), te njihova kćerka (26), kao i šestogodišnji dječak.

Dječak nije sin 26-godišnjakinje, već njenog brata. Šestogodišnji dječak se s puta vraćao u pratnji svog djeda (55) i bake (54), te tetke (26).

Vozeći u smjeru Zagreba, 55-godišnji vozač Audija je jutros izgubio kontrolu nad vozilom.

- Očevid je završen. Nesreća se dogodila oko pet sati kada je vozač osobnog vozila na autocesti kod Nadina izgubio nadzor nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu – izjavio je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Indicije ukazuju na to da bi uzrok nesreće mogao biti umor. Vozač nije bio pod uticajem alkohola, a iza njega je očigledno bila višesatna vožnja.

Njegova supruga (54) u trenutku udara Audija u zaštitnu ogradu teško je povrijeđena.

Njihova kćerka, kao i vozač, prošli su s lakšim povredama, dok je šestogodišnji dječak bitku za život izgubio u bolnici u Zadru. Hospitalizirana je i njegova baka.

Vještačenje, koje bi trebalo biti provedeno u okviru sudskog postupka, trebalo bi rasvijetliti sve detalje ove tragedije, od brzine vožnje do situacije u automobilu (sigurnosni pojasevi).

Do sudskog postupka trebalo bi doći temeljem kaznene prijave koju je protiv 55-godišnjaka u ponedjeljak podigla zadarska policija, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Audi nesreća 31/07/2017 1

Audi nesreća 31/07/2017 1

Audi nesreća 31/07/2017 1

Audi nesreća 31/07/2017 1

POVEZANO
Luka - Markos MilinkovićOBDUKCIJA UTVRDILA ZAŠTO SE UTOPIO 13-GODIŠNJI DJEČAK NA BRAČU: Sin poznatog sportiste