Katastrofalna avio nesreća u Rusiji desila se danas. Poginula 71 osoba u putničkom avionu An-148 u regionu Podmoskovlja, a ubrzo nakon nesreće potvrđeno je da nema preživjelih u letjelici koja je potpuno uništena! Kako tvrde očevici tragedije, u jednom trenutku se avion zapalio i uprkos očajničkim pokušajima posade da ga prizemlji u Ramenskom rejonu, ubrzo je udario u zemlju.

Prije pada, pilot je obavijestio kontrolore leta o kvaru i tražio je hitno slijetanje, doznaje gazeta.ru iz izvora bliskih istrazi. "Tražim odobrenje za prisilno slijetanje", navodno su posljednje riječi pilota.

Rusija avio nesreća 11/02/2018 0

Prve fotografije s mjesta pada aviona

Rusija avio nesreća 11/02/2018 0

Avion se srušio između sela Arguncevo i Stepanovo, a u njemu se nalazilo 65 putnika i 6 članova posade.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je provođenje opsežne istrage o ovom incidentu.

Ruski mediji javljaju da je ubrzo nakon polijetanja s moskovskog aerodroma «Domodedovo», Antonov kompanije «Saratov airlines» («Саратовских авиалиний») nestao s radara. Avion je poletio za Orsk, grad koji se nalazi u blizini granice između Kazahstana i Rusije, u Orenburškoj oblasti.

Iz kompanije su izrazili saučešće familijama stradalih i tvrde da je letjelica bila u "dobrom tehničkom stanju".

Rusija avio nesreća 11/02/2018 0

Na aerodromu u Orsku formirana je služba koja pruža psihološku pomoć familijama žrtava

Zasad nema puno informacija o uzrocima tragedije, koje bi trebala utvrdidi istraga. Ministar transporta Ruske Federacije Maksim Sokolov, i drugi zvaničnici ubrzo su došli na mjesto tragedije. Formiran je štab za ovu kriznu situaciju na «Domnodedovu».

Rusija avio nesreća 11/02/2018 0

U avionu nije bilo preživjelih

Rusija avio nesreća 11/02/2018 0

(Doznajemo.com)