O zaista šokantnom slučaju javlja stranica Crna-Hronika. Naime, toj redakciji je stigla priča roditelja, koju su doživjeli u Gradačcu. Ispovijest majke dječaka prenosimo u cijelosti:

- Ja kao zabrinuta majka obraćam se portalu Crna-Hronika, ali i svoj široj javnosti. Želim da podijelite neugodnu priču koja je doživjela moja porodica. Lokacija je Gradačac. Moj sin sa svojim prijateljima, koji imaju po 12,13 godina odveden je u policijsku stanicu. Dječija igra završila je brutalnim premlaćivanjem mališana. Ovo su vjerovatno uradili policajci kako bi skupili bodove kod inspektora - napisala je majka.

Kasnije se ispostavilo da je u pitanju gospođa Samira Omić. Njen sin i njegovi drugovi su se igrali policajaca tako što su uzeli reflektirajuće prsluke iz automobila i zaustavljali vozila na cesti, negdje oko 21-22 h.

No, uočio ih je jedan policajac koji stanuje u blizini, nakon čega su mališani odvedeni u stanicu gdje su dobili batine.

U medicinskom dokumentu, kada je u pitanju sin spomenute gospođe, navodi se da je u stanici dobio udarac u glavu u predjelu nosa i usta, a na dlanovima i koljenima je zadobio ogrebotne.

- To je moj sin i jako je vaspitan. Ništa nije uradio nezakonito da bi oni pijani došli i djecu ubili i još zaprijetili da ne smiju reć. Danas je moje dijete, sutra može biti tvoje. Mi nismo u gradu, već u selu, dijete je bilo nedaleko od kuće, obuklo iz auta fluroscentni prsluk i kao oni policajci. Dječija igra nikom nisu naštetili. Ja kad sam zvala sina, oni su oduzeli telefon djetetu dok ih ne izmlate, pa su se onda javili da idem po njega. Ja sam majka djeteta kojeg su gradačački policajci udarali kao kriminalce. Djeca k`o djeca, igrali se policajaca jer su planirali da će bit i oni policajci, to je želja njihova da budu. Da bi oni došli i ubili djecu, natjerali ih da operu krv, da ne smiju reć nikom... - napisala je majka na Fejsbuku, zaključujući:

- Ko ima dijete zna kroz šta prolazim. Kad vidiš svoje dijete krvavo i modro. Kriminalci šetaju slobodno, a oni djecu od 12 godina pretukli. Teško mi je i pisati o tome...

Samira Omić Gradačac policija djeca 0

Samira Omić Gradačac policija djeca 0

Samira Omić Gradačac policija djeca 0