U ugostiteljskom objektu "Astor" u travničkom naselju Kalibunar, kod stambenog naselja Grozdovi jutros je pronađeno beživotno tijelo muškarca H.T. (58), potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK).

Kako je izjavio Hasan Hodžić, predstavnik za javnost policijskog komesara MUP-a SBK dojava je zaprimljena u Policijsku stanicu Travnik u 6:35 sati.

Policijski službenici su izvršili provjere i utvrdili da je prijava bila tačna. Detalji o načinu na koji je muškarac preminuo nisu navedeni, ali se doznaje da je ubijen hladnim oružjem u predjelu srca i da je navodno pronađen u lokvi krvi.

Uviđaj je izvršen u prisustvu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Travnik , a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

Uviđaj je izvršen u prisustvu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Travnik, a izuzeti tragovi govorili su da je riječ o krivičnom djelu ubistva.

Nakon poduzetih operatvnih radnji i na osnovu ranije prikupljenih informacija, policija je privela 42-godišnju S.Đ. iz Travnika.

Drugi detalji, kao i motivi vezani uz ovo krivično djelo su nepoznati. Nezvanično, osumnjičena osumnjičena S.Đ. je ugostiteljska radnica i navodno je nekad radila u spomenutom objektu, a poznavala je ubijenog gazdu.

POVEZANO
Kalibunar ubistvo jan 2019 0OVO JE FATALNA KONOBARICA koja je gazdu u kafani ostavila u lokvi krvi! (FOTO)

- Dana 13.01.2019.godine u 06,35 sati u PS Travnik prijavljeno je da je u naselju Kalibunar, općina Travnik, u ugostiteljskom objektu pronađeno beživotno tijelo muške osobe. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te u saradnji sa kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja navedenog događaja.

Prilikom vršenja uviđajnih radnji na licu mjesta ustanovljeno je da se radi o krivičnom djelu ubistva, u kojem je smrtno stradao H.T., rođen 1961.godine iz Travnika.

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog ubistva, službenici policije su utvrdili da se u vezu sa ovim krivičnim djelom dovodi ženska osoba, rođena 1977. godine iz Travnika. Ona je lišena slobode i nakon završene kriminalističke obrade biće predata nadležnom kantonalnom tužilaštvu na daljnje postupanje - naveli su iz policije.