Roditelje nestale Barbare Vitez (15) iz Sente ni srpski direktor policije Vladimir Rebić, ni Viši javni tužilac u Subotici Miroslav Krkelić i novosadski apelacioni tužilac Milan Tkalec nisu mogli da razuvjere od onoga u šta čvrsto vjeruju - da njihova kćerka tog 25.11.2016. godine nije upala u Tisu.

Oni su u četvrtak boravili u Senti, gdje su se sastali sa Melindom i Endreom Vitez, čija kćerka je nestala 25.11. prošle godine.

- Supruzi i meni omogućen je uvid u kompletnu dokumentaciju. Upoznati smo i sa mjerama i radnjama, koje su policija i Tužilaštvo do sada preduzeli. Međutim i dalje sam sumnjičav u zvaničnu verziju događaja, da je moja kćerka sa mosta pala u reku – izjavio je Endre Vitez.

Prema njegovim riječima policija je tog dana kod njih došla u 22 sata i 15 minuta sa informacijom da se "nešto dogodilo njihovoj kćerki".

- Međutim, tokom sastanka u Senti, na jednom papiru smo vidjeli da je jedan od dječaka, u 22 sata i 25 minuta, javio policiji da je neko pao u Tisu. Potpuno mi je nelogično da nas prvo obavijeste o njenom nestanku, a da 10 minuta kasnije jedan od dječaka, koji je bio sa Barbarom, alarmira policiju. Tu nešto nije u redu - smatra  Endre.

Barbara Vitez nestala

Neobezbjeđeni servisni otvor na mostu kroz koji je Barbara pala, prema zvaničnoj verziji događaja

Barbara Vitez nestala

On dodaje da su im pokazani snimci sa video nadzora, na kojima se vide Barbara i dvojica dječaka.

- Njih troje su u 21 sat i 41 minut izašli iz marketa. Jedan od inspektora smatra da su se odatle uputili prema mostu. Ja nisam stekao taj utisak. Na snimku se vidi da prelaze put na ulici, ali ne i da li idu desno ili lijevo, odnosno prema mostu - sumnjičav je Endre koji traži da se potraga za kćerkom proširi i van rijeke.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Barbara Vitez - nestalaRODITELJI DOBILI UŽASNO PISMO O NESTALOJ DJEVOJČICI (15) BARBARI VITEZ: Silovala je...

POVEZANO
Barbara VitezMISTERIJA NESTANKA DJEVOJČICE: Djeca u čijem društvu je POSLJEDNJI put viđena OBRISALA je sa Fejsa

Barbara Vitez, učenica prvog razreda Ekonomsko trgovinske škole u Senti, prema zvaničnoj verziji tragičnog događaja, sa rođendana drugarice izašla je sa dvojicom drugara i uputila se ka drumsko željezničkom mostu na Tisi između Sente i Čoke.

Navodno, željeli su da se provuku kroz servisni otvor na mostu i spuste na platform za servisiranje, gdje su se često spuštali mladi, a tom prilikom se Barbara okliznula i pala u hladnu rijeku sa visine od oko 10 metara.

Potraga za njenim tijelom trajala je sve do 4. januara ove godine, kada se rijeka potpuno zamrzla, a nastojanja ronilaca Žandarmerije i Spasilačkog tima Tisa iz Sente, bila su bezuspješna.

(Doznajemo.com/Blic.rs)