Silvia Martínez Pintos (31) iz Mar del Plate u Buenos Airesu (Argentina), pregledala je slike svoje majke na Facebooku i na fotografiji snimljenoj nekoliko nedjelja pre Silvijinog rođenja primijetila da njena majka tada uopšte nije bila trudna!?

Nije bilo teško zaljučiti da je Silvija - usvojena!  Svoje otkriće postavila je na Facebook  sa nadom da će moći uz pomoć Interneta da pronađe svoju pravu biološku majku.

- Zdravo, postavila sam ovu fotografiju na kojoj ličim na svoju biološku majku, nadajući se da će me prepoznati. Čovjek koji me drži je moj usvojeni tata. Rođena sam u Trelewu, 27.03.1985. i skoro sam doznala da sam usvojena. Nekoliko dana kasnije, usvojili su me i moji novi roditelji odveli u La Platu, gdje smo živjeli 11 godina, da bismo se kasnije preselili u Mar del Platu, gdje živimo sada, napisala je ona.

Takođe je dodala da zna da je rođena u klinici Modelo u 11:30 časova, da joj je majka tada imala 16 godina, a doktor koji ju je porodio se zvao dr.  Ricardo Carminatti.

Dodala je da nema namjeru da osuđuje svoju majku, već da dozna na koga liči i da li ima braću ili sestre.

Silvia inače ima dvoje djece od kojih jedno liči na nju, a drugo na njenog supruga, ali ona napominje da iz čisto emotivnih razloga želi da dozna svoje porijeklo te moli za pomoć u tome.

Njen status nakon što je postavljen do sada je podijeljen više od 5.500 puta.