Glumac poznat po ulogama u brojnim serijama i filmovima te na teatarskim daskama u širem intervjuu za "Dnevni avaz" pričao je o različitim temama.

Između ostalog, s javnošću je podijelio i detalje o neugodnom poremećaju s kojim se bori oko 20 godina.

- ...Umor je moja metabolična konstanta. Imam dijagnozu insomnije i vrlo malo spavam više od 20 godina. Međutim, sve to ne utiče na moj radni dan, jer se tijelo valjda naviklo da tako funkcionira. Znam da je to nezdravo, da nije dobro, i nema šta nisam probao od biljnih tableta, akupunkture, čajeva... Ta insomnija je posljedica stresnih godina 1992. – 1996. u kojima sam doživio ekstremno teška iskustva. Tako je i počelo, mislim 1997. godine, i traje do dan-danas. Negdje oko četiri ujutro me baci u neki polusan, ali sam već u pola šest na nogama i preko dana nikako ne spavam. To za tijelo nije dobro, i zato je umor moja konstanta.

Emir Hadžihafizbegović  je priznao da je njegov život prava borba, zbog tog poremećaja sa kojim se bori.

- Nikad nisam ustao poslije pola šest. Međutim, ima jedna zanimljiva stvar kad mogu da spavam  kao suvozač. To je fenomen, naveo je glumac jednom ranijom prilikom.

ŠTA JE INSOMNIA? U pitanju je poremećaj spavanja, čija je karakteristika da ljudi koji ga imaju s teškoćom zapadaju u san i/ili ga teško održavaju. Osobe sa insomnijom imaju jedan ili više od sljedećih simptoma: Teškoća da se zaspi; Buđenje često tokom noći i teškoće da se ponovo upadne u san.

Cijeli intervju možete pročitati na OVOM LINKU.

POVEZANO
Emir Hadžihafizbegović SourceSKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! "Ti si došao mene j....." Glumac Emir Hadžihafizbegović prekinuo intervju

(Doznajemo.com)