Bh. glumac Emir Hadzihafizbegović (57) hospitalizovan je sinoć nakon što se ozbiljno povrijedio prilikom premijernog izvođenja predstave "Sjećaš li se Doli Bel", u Kamernom teatru 55 u Sarajevu.

Iz spomenute teatarske kuće navedeno je kako je tokom premijernog izvođenja predstave po tekstu Abdulaha Sidrana "Sjećaš li se Doli Bel", u režiji Kokana Mladenovića, glumac Emir Hadžihafizbegović doživio ozbiljnu tjelesnu povredu zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitalizovan.

U pitanju je puknuće mišića.

POVEZANO
Emir HadžihafizbegovićGlumac Emir Hadžihafizbegović (57) o svom stanju: PROGOVORIO O DETALJIMA DIJAGNOZE S KOJOM SE BORI

- Zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede, Kamerni teatar 55 obavještava svu publiku koja je kupila karte za prvih pet repriza, da će predstave biti otkazane, a da termini prikazivanja 26. i 27. marta, za sada, ostaju nepromijenjeni.

Otkazane predstave će se odigrati u aprilu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Preuzete karte će važiti za ta prikazivanja, ili gledaoci mogu zatražiti povrat novca na blagajni Kamernog teatra 55, navedeno je u obavještenju za javnost.

POVEZANO
Emir Hadžihafizbegović SourceSKANDAL KAKAV SE NE PAMTI! "Ti si došao mene j....." Glumac Emir Hadžihafizbegović prekinuo intervju