Zvijezda kultnog filma "Briljantina" u kojem je glumila s Johnom Travoltom, glumica i pjevačica Olivia Newton-John (71), pojavila se na humanitarnoj večeri u Hollywoodu, a uprkos teškoj bolesti, četvrtoj fazi raka dojke - slavna Australijanka ne gubi nadu i tvrdi da se osjeća odlično.

Na humanitarnoj večeri "Dance Awards & Cancer Benefit Show", su prikupljana sredstva za liječenje raka, a tu se pojavila i Olivia – Newton-John, koja se već duže od 25 godina bori sa zloćudnom bolesti. Prije dvije godine doznala je da joj se, po drugi put vratio rak dojke i da je pred njom još jedna borba. Nedavno je gostovala u emisiji "60 minuta" te otkrila da ne zna koliko će još dugo živjeti, jer je šansa za izlječenje raka koji je sad u četvrtoj fazi vrlo mala.

- Kad vam dijagnosticiraju karcinom ili neku drugu ozbiljnu bolest, kao da odjednom i dobijete vremensko ograničenje. Ako vjerujete statistikama, doprinijet ćete crnim prognozama. Jer, ako vam neko kaže "ostalo vam je još šest mjeseci života", vjerojatno će to biti tačno toliko – jer u to vjerujete – izjavila je glumica.

Od ove opake bolesti oboljela je još prije 27 godina i tada se uspješno izliječila, da bi joj se rak vratio 2012., a zatim ponovo krajem 2017., ali slavna Australijanka se ne predaje. Po treći put se bori s ovom bolesti, a ni sad, kad zna da je u četvrtom, posljednjem, stadiju, nije klonula duhom.

Želim da svi znate da sam tu i da se osjećam odlično. Zaista se dobro osjećam. Ovo je za mene bila jako izazovna godina jer sam slomila ključnu kost (u zdjelici) i morala sam ponovo naučiti hodati, ali i snažna sam i ponovo sam tu i osjećam se dobro i da sam voljena u svakoj minuti – poručila je okupljenim.

Olivia Newton-John 1