U Kantonalnom sudu u Sarajevu donesena je presuda Semiru Rastoderu (25), koji je proglašen krivim za izazivanje teške saobraćajne nesreće 01.04. prošle godine u Nedžarićima, u kojoj je poginula 27-godišnja majka dvoje djece Hava Šljivić-Dovadžija.

Rastoder je osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 5 godina i 6 mjeseci.

Podsjetimo, dvadesetpetogodišnji Rastoder upravljajući Golfom 6 na Bulevaru Meše Selimovića udario je 27-godišnju Havu koja se vraćala s posla. Policija je nije mogla odmah identificirati s obzirom na to da nije imala dokumente kod sebe.

Rastoder je neposredno nakon nesreće prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje su ljekari konstatovali da je zadobio kontuzione povred

e glave, kičme i ekstremiteta.

Nakon toga je ispitan u službenim prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uzeta mu je pismena izjava te je, uz konsultacije s Kantonalnim tužilaštvom, pušten na slobodu.

Istraga slučaja trajala je sedam mjeseci, koliko je trebalo Tužilaštvu da podigne optužnicu, jer su se čekali rezultati vještačenja, a kako je tada rečeno iz ove pravosudne institucije, rađena su i dodatna vještačenja po vještaku saobraćajne struke.

POVEZANO
Amar Saba Dovadžija 1Amar Dovadžija, šetajući s djecom u SCC-u, sreo momka koji je UBIO NJEGOVU ŽENU I NJIHOVU MAMU I...