U popularnoj srpskoj emisiji "Ćirilica", voditelja i urednika Milomira Marića, 26. novembra prošle godine gost je bio Goran Bregović.

Riječ je o emisiji u kojoj se dopušta nešto slobodnija i manje "politički korektna" retorika...

POVEZANO
Dodik ĆirilicaDODIK U "ĆIRILICI" O DŽAMIJAMA U SARAJEVU: Nemoj mi puštati ozvučenje da 'arlauče'...

Jedan dio izjave popularnog sarajevskog muzičara i utemeljitelja "Bijelog Dugmeta" ovih dana ponovo se pojavio na Internetu.

Naime, iz konteksta jednog šireg odgovora, izvučen je Bregovićevo prisjećanje na jedan slučajni susret sa Radovanom Karadžićem.

Brega je na pitanje voditelja Milomira Marića o njegovom slučajnom susretu tokom rata sa osuđenim ratnim zločincem i tadašnjim predsjednikom Republike Srpske (RS) Radovanom Karadžićem u jednom beogradskom hotelu, odgovorio:

- Kad sam se sreo s Karadžićem na nekoj recepciji pitao sam "Kako ide naša stvar?" On kaže: "Dobijamo ih 100%", uz osmijeh je prokomentarisao Bregović svoj susret s ratnim zločincem Karadžićem, koji je u Haškom tribunalu pravomoćno osuđen na doživotni zatvor zbog genocida i drugih masovnih zločina.

POVEZANO
Drina - Karadžić - BregovićZABRANITI KONCERT? Drina objasnio na šta je Brega mislio kad je Karadžića pitao o "našoj stvari"

(Doznajemo.com)