U svojoj akciji STOP NASILJU beogradski Kurir donosi nove informacije o slučaju koji je svojedobno šokirao regiju.

Podsjetimo, gospođa Biljana Č. (39) prijavila je policiji 2016. godine da su je muž, kum i njegov drug silovali, maltretirali i tukli u jednoj kući u Vojvodini, i to pred njenim maloljetnim sinom. Iako je prošlo više od dvije i po godine od tada, u tužilaštvu u Novom Sadu tvrde da je ovaj krivični postupak još u fazi istrage!?

Navodno, jeziv zločin koji je potresao čitavu Srbiju dogodio se u šestom mjesecu 2016. godine u jednoj vikendici na Fruškoj Gori.

"Silovali su me muž, kum i njihov drugar u vikendici. To se dogodilo nakon što sam pobegla od muža kada me je istukao. Moje dete je sve to gledalo", opisala je za B.Č. iz jednog mjesta u Vojvodini, detalje desetogodišnjeg nasilja koje je navodno trpjela od supruga.

POVEZANO
Biljana Čavić zlostavljanjeBILJANA ČAVIĆ TVRDI "Muž, kum i njihov drugar su me svi silovali u vikendici! A to je samo bio užasa

Ona tvrdi da je njen devetogodišnji sin bio svjedok i njenih brutalnih prebijanja i silovanja, tokom kojih je njen muž tvrdio da "dečak treba da vidi kako se to radi sa ženama".

- Batine su bile svakodnevne. Bez razloga me je tukao, samo sam ga ponekad pitala za platu. Cela njegova porodica je to znala. Ćutala sam, jer je pretio da će ubiti i mene i dete. Udarao me pesnicama, šutirao, tukao tušem po glavi, sipao mi vruću supu na glavu, gasio mi pikavce po telu, burgijom me bušio po telu, razbijao čaše o glavu, stavljao mi ljute paprike u nos - opisala je tada B.Č. torturu kroz koju je prošla.

POVEZANO
Alex i Jordan nasilje 1KOMŠIJE PREKINULE AGONIJU: Muž dobivao batine od supruge, nije mu dala da jede, posipala ga vrućom..

Za članove njegove familije kaže da su saučesnici, jer je i pred njima znao da je svuče golu i tuče, a oni bi se smijali.

Ipak B.Č., istini za volju, nikada nije potražila pomoć ljekara niti prijavila supruga policiji, kako tvrdi "iz straha", što istražnim organima otežava posao.

- U junu me je prebio, pa sam pobegla u vikendicu. Tu me prvo on silovao, zatim kum i na kraju njihov drugar. Kada su završili, muž me je istukao i nabio mi džak na glavu. Ubacili su me u gepek i doveli kući - prisjeća se ona.

O nasilju je nedavno progovorio njen sinčić, nakon čega je otac B.Č. u oktobru pozvao policiju potpuno šokiran. Iako živi u blizini, ovaj čovjek je prvi put čuo za nasilje koje se dešavalo.

- Fenom joj je palio oči, čupao kosu, čekićem za meso ju je udarao po licu, pesnicama u nos, izbio joj zub, hteo je izbosti nožem, jela je izmet. Mrzeo sam ga i plašio ga se - navodi njen sinčić.

Policija je saslušala njenog supruga i dvojicu njegovih prijatelja po prijavi za nasilje u porodici i silovanje, i proslijedila prikupljene informacije tužilaštvu.

NEGIRALI OPTUŽBE. Izjave su proslijeđene Višem tužilaštvu koje treba odlučiti o eventualnom krivičnom gonjenju.

- Otežavajuća okolnost je to što B.Č. tokom deset godina nasilja nijednom nije bila kod lekara, tako da ne postoji nijedan izveštaj. Silovanje u junu je takođe, nažalost, prijavljeno tek krajem oktobra - objašnjava izvor upoznat s istragom.