Gospođa Mela Bajrambašić iz Sarajeva kojoj je prije više od godinu dana neposredno nakon carskog reza amputirana noga ovih je dana uspješno završila vježbe, opet prohodala, a proteza joj je postala novi životni saputnik i prijatelj.

- Svima nam je pokazala šta znači želja za životom - navode iz humanitarne organizacije Pomozi.ba.

Mela je poslala poruke zahvalnosti ovoj organizaciji koja je objavljena na njihovom Facebook profilu:

- Sretna sam i ponosna što mogu napokon da vam se obratim i uljepšam ovaj kišoviti dan mnogim ljudima dobrog i plemenitog srca koji su me bodrili i onima koji su odvojili sredstva i pomogli mi da budem funkcionalna svome sinu Daniju. Beskrajno hvala humanitarnoj organizaciji Pomozi.ba i gospodinu Elviru, kao i organizaciji 20 kruna za čovjeka i gospođi Emiri na angažmanu i ohrabrenju da ću uspjeti i doći do ostvarenja sna da ja i moj sin Dani prohodamo zajedno. Zahvaljujući vama i stručnom kadru Ottobock Adria i Poliklinici Sv. nedelja u Hrvatskoj uspjela sam. Posebna zahvalnost mojim predivnim prijateljima koji su uvijek uz mene i koji su zajedno samnom prebrodili sve moje krize. Dijelite ljubav i osmijeh, njegujte prijateljstvo i volite osjećaj što ste živi - njena je poruka svima.

Podsjetimo, Bajrambašićeva je primljena na Kliniku za ginekologiju KCUS-a 12.06.2019. godine sa jakim bolovima u desnoj nozi. Majka i beba su bili u životnoj opasnosti zbog pucanje aorte.

- Moja velika želja bila je da budem majka. Kad su mi rekli da sam životno ugrožena, da ću ostati bez noge te da je neizvijesno da li ću uopće preživjeti, samo sam pitala kako je moja beba - izjavila je tada ova hrabra žena.