Danas je tužna četvrta godišnjica otkako familija Kozlić iz Nemile kod Zenice ne zna gdje se nalazi njihov sin Amar koji je, upravljajući očevim automobilom, sletio u rijeku Lašvu. Tijela njegovih prijatelja su izvučena, međutim, Amaru od 04.02.2017. godine nema ni traga. Bila je to tragedija koja je potresla Bosnu i Hercegovinu.

- Prošle su četiri godine otkako ne znam šta je sa mojim Amarom. Bol je, vjerujte, svakodnevna, međutim, kada dođu 4. i 5. februar, to se ne može opisati, riječi su kojima, drhtavim glasom, za "Dnevni avaz" počinje ispovijest bolom shrvani Alija Kozlić, otac mladića Amara Kozlića iz Nemile kod Zenice kojem se gubi svaki trag nakon nesreće koja se dogodila na današnji dan u Lašvi kod Zenice.

- Nikome ne bih poželio da preživljava ono kroz šta godinama prolazimo ja i moja porodica...

POVEZANO
Potraga za mladićima BaltićREKONSTRUKCIJA KRETANJA TROJICE POGINULIH MLADIĆA: Zadnji put prije nesreće javili su se iz Viteza

- Već četiri godine ne prođe ni sekunda da ne mislim o svom Amaru. Iz dana u dan je iščekivanje. Od tog dana kad se dogodila nesreća, pa sve do dan danas - nastavlja on.

Iako su prošle četiri godine, Kozlići nisu izgubili nadu. Umrijet će, ali nada da će čuti neku vijest za Amara nikada neće prestati.

- Vjerovatno će jednoga dana nešto biti, nešto će se doznati, da barem nešto doznamo. Mi iščekujemo vijest, sad šta će biti i kako će biti, pa i hoće li u konačnici biti.. - kroz uzdahe će Alija.

- Imamo nadu, to je neupitno. Teško je reći šta je to konkretno, ali kada bismo našli bilo šta, makar neki trag, bili bismo presretni. Ipak, to bi nam  dalo kakav-takav smiraj...

Alija Kozlić nesreća Lašva 1

Ističe da u proteklom periodu nisu dobivali ništa novih informacija. Posljednja dešavanja sa slučajem Dženana Memića, smatra, daju mu za pravo da povjeruje u brojne glasine pa i onu da mu je sin kidnapovan.

- Čovjeku mozak luta, istražuje i pita se je li moguće ovo ili ono. Da li je stvarno nestao u vodi, to sam sebe pitam. Stavite se u našu kožu, hiljadu pitanja, nigdje odgovora. Optuživali su nas i da nešto krijemo. Ali, kada vidim šta se sve radi, poput slučaja Memić, onda sumnjam da su tačne i glasine koje su dolazile i do nas da je možda otet – kaže Kozlić.

POVEZANO
Kozlić - audi - policija"Vijest da je Amar Kozlić u Belgiji, TREĆI MLADIĆ IZ AUDIJA, POLICIJA je provjeravala i nije istina"

Na kraju razgovora napominje da bi najviše od svega volio da zna gdje je sin jer bi mu to, vjeruje, bio barem neki smiraj.

Ovako, bez ikakvih informacija, živi život u agoniji, dan za danom, nadajući se bar nekom tragu o Amaru.

Alija Kozlić nesreća Lašva 1

Foto: Izvlačenje vozila u kojem su mladići bili

Podsjetimo, tog 4. februara mladi Kozlić izašao je sa svojim prijateljima Husom Delićem i Almenom Begovićem.

Iako je to trebao biti još jedan u nizu vikend provoda, njihove familije nikada ih nisu dočekale kod kuće. Doživjele su ogroman šok i nezapamćenu tragediju...

POVEZANO
Nestali Zeničani 3DJEVOJKA IZ VITEZA KOJA JE BILA S NESTALIM ZENIČANIMA ispričala gdje su oni željeli ići