Dok mediji u Srbiji uveliko pišu o vjenčanju Harisa Berkovića (24) i devet godina starije Rade Manojlović, pjevačev otac Mirsad Berković za "Dnevni avaz" demantuje ove navode.

Gospodin Mirsad, koji živi u Gradačcu, tvrdi da mediji, uglavnom, pišu na svoju ruku.

Rada i Haris su već nekoliko godina u vezi s povremenim prekidima, ali nikada u javnosti nisu o tome pričali. Da imaju turbulentnu vezu potvrdio je i sam Harisov otac, kazavši da se često svađaju, ali i da je to normalno u vezi.

- Oni su još zajedno iako im je veza turbulentna...

Istina je, ističe, da njegov sin više vremena provodi u Beogradu nego u rodnom Gradačcu, ali najviše zbog posla.

- Haris dosta vremena provodi u studiju, a ima često i nastupe.  Što se tiče njihove veze, moglo bi se reći da su prebrodili krizu, ali trzavica bude i sada. O vjenčanju i ne pričaju jer su koncentrirani na posao i vjerujte mi da im je vjenčanje na posljednjem mjestu. Jednostavno, to im nije na listi prioriteta – iskren je Mirsad.

Prije nekoliko mjeseci Rada i Haris bili su u ozbiljnoj svađi.

- Sada su se strasti poprilično smirile iako se svađaju i prepiru svakih pet–šest dana kao i brojni drugi parovi – navodi Berković i dodaje da žive zajedno u Harisovom stanu u Beogradu, a nekad zajedno dođu u BiH.

Mirsad Berković je otkrio i da njegov sin intenzivno radi na svom albumu.

- Novi materijal Haris bi trebao izbaciti u ovoj godini i na njemu radi punom snagom. Zato dosta vremena provodi u studiju i cilj mu je da materijal bude što bolji – zaključio je Berković i dodao da mu je to sada veoma važno.

(Doznajemo.com/Avaz.ba)