Princ Harry i njegova supruga Meghan više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti, neće koristiti svoje titule Kraljevsko Visočanstvo te više neće formalno predstavljati britansku kraljicu, najavila je u subotu Buckinghamska palača.

"Harry, Meghan i Archie (njihov novorođeni sin) uvijek će biti jako voljeni članovi moje familije", navodi se u izjavi kraljice Elizabete.

POVEZANO
Meghan Markle FOTOMEGHAN U KRALJEVSKOM DVORCU NA RUBU SUZA! S Neta joj poručili: «Ona TO više nikad ne treba obući!?»

"Shvaćam izazove koje su doživjeli zbog velikog interesa javnosti u zadnje dvije godine i podržavam njihovu želju da žive nezavisnije", tvrdi kraljica, koja dodaje da je "posebno ponosna" kako je Meghan postala dio familije.

"Moja cijela familija nada se da će im današnji dogovor omogućiti da započnu graditi sretan i miran novi život", zaključila je.

Harry (35) i njegova američka supruga, bivša glumica Meghan (38), izazvali su ovaj mjesec krizu u kraljevskoj familiji objavivši da žele smanjiti svoje kraljevske dužnosti i provoditi više vremena u Sjevernoj Americi te biti finansijski nezavisni, a sada je došla i potvrda konačnog razlaza para s kraljevskom familijom.

POVEZANO
Meghan Markle i kraljica Buckinghamska palataIako udana za princa: KRALJICA ZABRANILA MEGHAN da u Buckinghamskoj palati jede svoju najdražu hranu

Zadnjih dana dogovarano je s državnim dužnosnicima kako će se to provesti u praksi.

Palača je objavila da Harry i Meghan više neće dobivati javni novac za kraljevske dužnosti te da će vratiti novac koji su potrošili na obnovu svoje kuće u Windsoru. Riječ je o 2,4 mil. funti.

Promjene stupaju na snagu na proljeće ove godine, objavila je palača koja nije htjela davati komentar vezan za sigurnosne aranžmane dogovorene za Harryja i Meghan.

POVEZANO
Princ Harry i Meghan Markle(NE)OČEKIVANO: Samo dvije sedmice nakon što su se vjenčali princ Harry i Megan, njen bivši se vjerio