S bolom, suzama i nevjericom kolone Goraždana koračale su danas tiho ka gradskom mezarju Kolijevke, kako bi se oprostile od Armina Buljkovića, tihog, dobrog, uvijek nasmijanog mladića koji je poginuo u subotu, u saobraćajnoj nesreći u Mrđelićima kod Ustikoline.

Gubitak još jednog života, sina jedinca u porodici, radnika goraždanskog "Preventa", sportiste … okamenio je grad u kojem je odrastao, odmah po dolasku vijesti da je na cesti M20 došlo do sudara u kojem je još deset osoba teže i lakše povrijeđeno. Na mezarju Kolijevke od Armina se oprostilo više od 2.000 ljudi, a njegovi prijatelji u porukama na društvenim mrežama još uvijek su u nevjerici...

POVEZANO
Armin Buljković slupani MeganeDA SE ČOVJEK NAJEŽI: Noćas poginuli mladić Armin Buljković tačno prije godinu dana na Fejsu...

– Spavaj, lijepi dječače. Spavaj u miru i cvijeću nebeskih bašči, daleko od nas koji te nismo zaslužili – piše jedna od Arminovih sugrađanki.

Iako nije zvanično proglašen, u Goraždu je danas dan žalosti, dan u kojem nijedna izgovorena, niti napisana riječ ne može donijeti utjehu zbog  smrti mladića.

Buljković dženaza 1

ISTRAGA. Tužilaštvo BPK Goražde nastavlja istragu o nesreći u kojoj su učestvovali Renault Megane, u kojem su se nalazila četvorica mladića iz Goražde, te kombi vozilo Renault Trafic, s odbojkašima fočanskog "Maglića", koji su se vražali s utakmice u Brčkom.

Navodno, do udesa je došlo zbog neprilagođene brzine uslovima na putu zbog čega je vozač Renault Meganea izgubio kontrolu nad automobilom i udario u kombi. Buljković je navodno bio na zadnjem sjedištu vozila, a usljed siline udara ispao je iz automobila.

Buljković dženaza 1

(Doznajemo.com/Avaz.ba)