Očevidac stravične nesreće od prije dva dana, koja se desila u Matuzićima – Doboj Jug, oglasio se povodom širenja raznih glasina o ovoj nesreći, uključujući i onu da je Hitna pomoć došla sporo i bez medicinskog osoblja.

Podsjetimo, Amer Halilović (21) iz Ševarlija je smrtno stradalo u sudaru Golfa 3 i Škode Superb. Nekoliko lica je zadobilo teške tjelesne povrede, ali su svi van direktne životne opasnosti.

- Putnici iz Golfa 3, kako nezvanično doznajemo, su proslavljali momačku veče. Smrtno je stradao kum... u vozilu se pod nogama putnika nalazila nekolicina pivskih flaša, što ukazuje da su konzumirali alkohol. Smrtno stradali je Amer Halilović (1995) iz Ševarlija – javio je Jelahba.info.

- Ja sam sa komšijama prvi bio na licu mjesta, jer se ovo desilo ispred moje kuće. A sad da vam kažem i šta sam vidio. Haos koji sam zatekao i prva pomisao izvući povrijeđene. Tako smo i uradili. Hitna je u roku 2 minuta bila tu i mislim da nikad nigdje nije brže ni došla. Policija takođe. Prvi puta da ih evo zaista mogu sve pohvalit. Dečko koji je poginuo njemu zaista nije bilo spasa. Izvukao sam ga sa još jednim komšijom, na rukama smo ga odnijeli u vozilo Hitne. On je nažalost već tada bio mrtav. Vidjeli smo odmah, ali eto daješ sve od sebe da ga spasiš, iako sam vidio da ne daje nikakve znake života i mnogo je iskrvario i detalje da ne pričam. Istina je, ali ISTINA, vidio sam očima svojim i to ću potvrditi svakome da je mnogo pivskih flaša bilo u njihovom golfu. Da li su bili pijani ili ne ja ne znam, ali alkohol je bio u autu. Dečko koji je podlegao, evo ne prestajem razmišljati o njemu, jer žao mi je zaista i pokušao sam mu pomoći i ja sam sav krvav bio od njegove krvi - iz njega se zaista osjetio alkohol i to nisam samo ja primijetio, već i kolega. A ko je kriv za saobraćajku to ne bih komentarisao. Znam da sve one koji su poznavali dečka emocije tjeraju da okrive nekog. Ali ljudi vi a ni ja nismo stručni da odlučimo o tome. Postoje svjedoci i postoji video nadzor na ovoj dionici – naveo je, između ostalog, građanin u komentaru koji je objavio Jelahba.info na svojoj Fb stranici.

POVEZANO
Matuzići sudar Golfa 3 i Škode 18/11/2016 TUZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA: U strašnom sudaru po povratku s momačke večeri poginuo kum, 5 povrijeđenih