Mnogi građani Sarajeva se žale da su računi za vodu, struju.. posljednjih mjeseci enormno uvećani!

Jedan građanin tvrdi i dokazuje to priloženim računom da da je iz Elektroprivrede BiH  dobio računa za maj gdje dug iznosi vrtoglavih 2.243.66 KM (preračunato, oko 1.150 eura).

Kako piše portal Klix, građanin je objasnio kako je pokušao iskomunicirati problem sa upravom Elektroprivrede BiH, ali je na svoj upit dobio kratak odgovor: "Morat ćete platiti iznos koji je naveden na računu".

- Mislio sam da će priznati svoju grešku, ali nisu, već tvrde da ja to moram platiti jer sam to potrošio. To je nemoguće, domaćinstvo ne troši kao tržni centar. Nikad nisam dobio neku opomenu, sve sam plaćao na vrijeme, objasnio je.

POVEZANO
RTV taksa račun M.I.GRAĐANIN DOBIO RAČUN ZA STRUJU I UZ NJEGA RTV TAKSU... Evo šta je s njim uradio!

Iz Elektroprivrede BiH su objasnili kako su registrovali predmet ovog kupca i pokrenuli postupak analize i obrade, nakon čega bi trebali imati kompletne informacije.

- Inače, Podružnica "Elektrodistribucija" Sarajevo redovno vrši mjesečno očitanje brojila. Međutim, u konkretnom slučaju duži vremenski period imamo problem s očitanjem navedenog mjernog mjesta, jer radnicima "Elektrodistribucije" Sarajevo nije dostupno za očitanje - navode iz Elektroprivrede te naglašavaju kako su, s ciljem prevazilaženja pomenutog problema, kupca kontaktirali i dogovorili da se javi u poslovnicu na Ilidži, kako bi pronašli način rješenja problema i radnicima omogućili nesmetan pristup mjernom mjestu i očitanju brojila.

Ranije su iz Elektroprivrede tvrdili da je razlog uvećanih računa nemogućnsot njihovih radnika da pristupe brojilima zbog epidemije koronavirusa.