Regionalna muzička zvijezda Dino Dervišhalidović Merlin (58), koji se u vrijeme pandemije novog koronavirusa povukao iz javnog života, trenutno odmara u Rogoznici (Hrvatska).

Kako je uz dole priložene fotografije objavio Raport, pozivajući se na vlastite izvore, Dino Merlin stigao je u ponedjeljak, navodno na opće oduševljenje mještana.

Dino Merlin jahta Rogoznica 1

Izvor podsjeća kako najpoznatiji bh. muzičar, inače, ima kuću u Trsteniku na Pelješcu, gdje godinama ljetuje sa svojom familijom.

Dino Merlin završio je novi album na koji njegova publika čeka još od 2014. godine, kad je objavljen "Hotel Nacional". U javnosti se špekuliralo da će album biti objavljen u martu, pa kasnije u junu, ali zvaničnih informacija iz njegovog menadžmenta nije bilo. U šestom mjesecu je snimio duet sa Senidah, koji bi se također trebao naći na novom albumu...

Dino Merlin jahta Rogoznica 1

POVEZANO
Halid odmor Neum jul 2020"Iz apartmana mogu skočiti u more" HALID BEŠLIĆ SA FAMILIJOM ODMARA U NEUMU

Podsjetimo, Dino Merlin svojevremeno se našao na udaru dijela javnosti zbog toga što je kupio skupocjeni brod od najmanje 150.000 eura. Ipak, pjevač je imao odgovor. Kako je pisao Kurir,  on je istakao da mu je mnogo toga falilo u djetinjstvu, naročito zato što je odrastao samo uz majku, budući da su mu se roditelji veoma rano razveli.

- Sva raja ode na more, a ja ostanem, jer nikada nisam bio "guzonjin sin". Živjeli smo težak život i nisam imao mogućnosti da stignem na more. Sada kada je sve došlo na svoje mjesto - a definicija pravde glasi dovesti sve stvari na svoje mjesto - i kada je pravda pobijedila, mogu i ja malo da plovim. Nemam nikakvu grižu savjesti, ni zbog broda koji imam, ni zbog ljubavi prema moru, jer je taj kosmički balans nešto što se uvijek napravi i uspostavi. U djetinjstvu sam bio uskraćen za more i evo sada, u ovim srednjim godinama, imam ga onoliko koliko mi je potrebno - navodno je izjavio pjevač.

Dino Merlin jahta Rogoznica 1

(Doznajemo.com)