Stranica CRNA Hronika BiH je objavila zanimljive tvrdnje jednog građanina o neugodnostima koje je navodno imao s policijom u Bosni i Hercegovini.

O čemu je riječ, možete pročitati u nastavku...

- Dok neki divljaju po cestama, neko vozi po svim zakonima i propisima u državi podobnoj za pojedince. Unatoč svemu, odluče te kazniti, jer očito da nemaš bijesno auto, a uz to i nisi iz Banovića.

Uvidjevši da nema nikakvog razloga da me kazne, a pritom ja im nisam htio ponuditi 10-20 KM, izgleda da su morali bez razloga da me pošalju na vanredni tehnički pregled.

Samo u BiH ima da ti ručna nije ispravna, iako je 100% ispravna. Policija je stacionirana 15 m od tehničkog pregleda. Zaposlenik tehničkog pregleda nakon što ulazi da provjeri auto, sve letimično pregleda te ustanovljava da ručna nije u najboljem redu, iako je još nije isprobao. Ko će da me uvjeri da ovo sve nije unaprijed dogovoreno? - navodi građanin koji sumnja kako je u pitanju "vrlo loše iscenirana saradnja policije i uposlenika tehničkog pregleda".

- Prije nego je završen pregled vozila, vraćam se do policijaca koji su već napisali potvrdu prije samog izvještaja s tehničkog pregleda. Na kraju dotični gospodin svome kolegi govori "podaj mu ličnu", a papir na kojem je napisana potvrda je iz 2013., što znači da sam kažnjen prije nego sam položio vozačku.

Dobio sam kaznu 100 KM + 27 KM troškova tehničkog pregleda + mi je oduzeta saobraćajna po koju ću naknadno morati otići u Banoviće. Sve to iako nisam prekršio niti jedan zakon?

Dok neki kradu milione, ja plaćam kaznu za ručnu koja je u funkciji. Bravo Bosno i Hercegovino, hvala što nas tjerate iz države - piše spomenuti izvor.

Sladjan Pejić Banovići policija 1

(Doznajemo.com)