Prvi ozbiljniji snijeg ove godine pokazao je priličnu neefikasnost gradskih vlasti u Sarajevu, kada je riječ o čišćenju istog, posebno kada je riječ o stazama kuda se kreću pješaci.

U kombinaciji s niskim temperaturama, na mnogim mjestima formirao se sloj leda, koji je potencijalna opasnost za padove i lomove. Stanje bi se moglo dodatno pogoršati nakon novih padavina koje se očekuju ovog vikenda...

I dok je tako i u samom centru, ništa bolja situacija nije ni u naseljima koja su malo udaljena. Vrijedi to i za Vogošću, sarajevsko naselje koje je nekad bilo poznato po jakoj industriji (proizvodnja automobila "Golf", PRETIS itd.)

O današnjem stanju javlja nam građanka Ajla H....

- Dobro došli u Vogošću. Općinu koja je prije rata bila poznata kao druga u bivšoj Jugoslaviji po razvijenosti tj. nivou nacionalnog dohotka po glavi stanovnika. A kako danas izgleda ta ista Vogošća,najbolje govore fotografije zaleđenih i klizavih trotoara. Bruka i sramota 21. vijeka. Prosto nevjerovatno da su apsolutno netaknuti, poleđeni i niti jednim zrnom soli posuti trotoari Vogošće.

Pristup do obje škole je klizalište, lutrija za lomove jadne djece i ostalih pješaka. Da li će nadležna služba, koja se usput rečeno, ne javlja na pozive, učiniti išta da omogući normalan hod po trotoarima, ostaje da se vidi. Ali, sudeći po azurnosti, čisto sumnjam i ja i svi zabrinuti roditelji koji sa strepnjom šaljemo djecu u školu.

S poštovanjem, Ajla

Pogledajte i fotografijes s lica mjesta!

Vogošća led na ulicama 07/12/2017 0

Vogošća led na ulicama 07/12/2017 0

Vogošća led na ulicama 07/12/2017 0

(Doznajemo.com)