Građanka po imenu Merhunisa Subaša Kaljanac sa javnošću je putemn svoje Fejsbuk stranice podijelila priču o tome šta joj se u subotu i jutros desilo s policijom. Očito, ona je još uvijek u nevjerici da se ovakve stvari dešavaju.

Pročitajte njen post...

Dragi moji.

Rijetko pišem postove, a ovo želim da podijelimo sa vama. U subotu navečer sam krenula da izdađemo autom s parkinga, međutim bilo je blokirano od strane nekog drugog vozila. Nakon što sam stiskala sirenu i čekala nekoliko minuta da se pojavi vlasnik vozila, pozvala sam policiju, koja je nakon cca. 10 min stigla na lice mjesta.

Kada se pojavila policija, pojavila se i vlasnica vozila. Policajci su od mene tražili dokumenta, a od djevojke koja me blokirala nisu. Samo su joj rekli da skloni vozilo. Prilikom isparkiravanja tog vozila, djevojka je udarila policijsko auto. Manja šteta, ali je udarila. Na što su joj policajci i rekli da ide.

Kada sam ih upitala zašto je nisu kaznili, niti joj uzeli bilo kakve podatke, policajac mi se obratio povišenim tonom i rekao kako on ima pravo da radi šta hoće. Također mi se unio u lice. Pritom je držao moje dokumente.

Zaista sam se prepala i pitala kome se to mi obraćamo kada nam treba pomoć. Upitala sam ga ponovo zašto nisu kaznili nesavjesnog vozača, isti je počeo na mene da vrišti. Tražila sam ime i prezime, na sto mi je rekao da neće da mi da. Ja sam rekla u redu. Vratite mi moje dokumente. Sjela sam u auto i tako potresena otišla u policijsku stanicu i napravila prijavu protiv istog.

Jučer sam već imala pozive od poznanika gdje je taj policajac preko njih tražio da dođe do mene. Jutros mi se pojavio na poslu. Traži da povučem proceduru...

Merhunisa Subaša Kaljanac 1

(Doznajemo.com)