Zoran Grahovac (48) iz Novog Sada lišen je slobode zbog sumnje da je s Mosta slobode u Novom Sadu bacio suprugu Marijanu Grahovac (40) i ubio je.

Kako se pretpostavlja, ubistvo se dogodilo u petak oko jedan sat iza ponoći kada je par koji je automobilom išao preko mosta poslije svađe zastao, a žena je izašla iz automobila.

Za sada se sumnja da je svemu prethodila burna svađa, da su se supružnici raspravljali. Muškarac je, navodno, u naletu bijesa i ljubomore nju iste večeri i tukao, ali kuda su se uputili i zašto, nije još utvrđeno – navodi izvor Blica upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim informacijama, Marijana je u jednom trenutku dok su prelazili preko novosadskog mosta zatražila da izađe iz automobila, ali za sada nije razjašnjeno šta se poslije toga dogodilo.

– Policiju je pozvao suprug i rekao da je žena pokušala da izvrši samoubistvo i da je skočila sa mosta – navodi izvor.

Međutim, sumnja se da je Grahovac u trenutku bijesa sam bacio svoju suprugu s mosta.

– Njih dvoje prethodno su se posvađali i, navodno, on je mislio da ga supruga vara. Tukao ju je i tjerao da prizna prevaru. Kad je izašla iz kola, gurnuo ju je i ona je pala u Dunav – vjerovatna je pretpostavka.

On je, negirao da je gurnuo ženu sa mosta, već je ostao pri tvrdnjama da je ona sama skočila nakon njihove svađe.

TRAGOVI BORBE? Međutim, navodno su u kolima kojima je muškarac upravljao, ostali tragovi borbe.

– Na suvozačevom mjestu, kao i na zadnjim sjedištima ostali su tragovi krvi. Sumnja se da pripadaju pretučenoj ženi – navodi izvor beogradskog lista, za koji su u novosadskom Višem tužilaštvu potvrdili da se sumnja da je riječ o ubistvu.

POTRAGA. Brzo nakon dojave o slučaju, na most je stigla policija i počela je potraga za njom.

Ronioci Žandarmerije i policija počeli su potragu za tijelom žene, jer se pretpostavlja da nije preživjela. U novosadskom Višem tužilaštvu potvrđeno je da je suprug uhapšen pod sumnjom da ju je ubio.

- Muškarcu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo na štetu svoje supruge. U tom roku biće doveden na saslušanje - naveli su ranije u Tužilaštvu.