Ljubiteljima elektronske muzike prije nekoliko godina zapao je za oko rad mladog DJ Incepta, a  danas mladi Vanja Čamdžić izlazi u javnost sa pričom koja je iz jedne sasvim druge sfere...

U objavi na svom Fb profilu tvrdi da se osjeća ljut! Tvrdeći da inače ne piše nikakve tekstove, sada navodi da "ova naša država te prosto tjera u mezar prije vremena..."

- 14.09.2018. godine moj otac je imao rutinsku operaciju oka (skidanje mrene sa oka) na UKC Tuzla. Prije operacije dobio je lokalnu anesteziju u lijevu nogu prilikom čega je osjetio da se noga ukočila, ali je mislio da je to tako normalno. Nakon toga ide na operaciju, nakon koje se ide na kućno liječenje u roku od 24-48 sati. Zadržavaju ga u bolnici 4-5 dana nakon čega su konstatovali da je ostao zrak u oku i ponovo ide na operaciju.

Iz bolnice izlazi nakon 15 dana sa obećanjem da će u naredne 3 sedmice ili 21 dan progledati. Izlaskom iz bolnice počinju bolovi u nozi i stopalo noge otiče otprilike veličine jednog manjeg hljeba. Nakon toga prolazi 21 dan, ide na kontrolu oka i ponovo mu govore da će u narednih 14 dana progledati što se naravno nikad nije desilo. Ostao je slijep na jedno oko greškom doktora. Problemi s nogom ne prestaju i tako ga šaltaju par mjeseci ne mogu da ustanove do čega je problem jer prilikom davanja anestezije medicinska sestra koja je primljena preko štele potrefila je živac i oštetila ga trajno - doživotno. Dolazi do tromboze noge i nekom srećom otac sretne prijatelja iz srednje škole - doktora koji se zaprepastio kad je vidio u kojem je stanju noga. Rečeno mu je da je još 10-15 dana bila u tom stanju morali bi je odrezati...

Da skratim...

Vanja Čamdžić status 0

- Nakon 2 godine predaje za prijevremenu invalidsku penziju i odlazak pred komisiju. 3600 papira i nalaza je bilo potrebno samo da bi se došlo do termina i napokon ide pred komisiju u Tuzli nekad u septembru 2019. godine. Nakon toga dolazi rješenje za prekvalifikaciju za lakše radno mjesto kojim je ustanovljeno da je sposoban za rad???

Podnosi žalbu na rješenje i ide na prvostepenu komisiju u Sarajevo 05.01.2020. godine. Na današnji dan dobio je rješenje u kojem piše da se žalba odbija i da je sposoban za rad!?

Mene zanima kakvi to stručnjaci rade i odlučuju o ovome?

TUGA I JAD!

Vanja Čamdžić status 0

(Doznajemo.com)