- Milica je pala kao pokošena, grom ju je udario u glavu i nije joj bilo spasa. Neverovatno je da je samo ona stradala od svih ljudi koji su se zatekli u njivi u berbi jagoda u vreme oluje - tvrde očevici nezapamćene tragedije u selu Belanovca kod Leskovca, kada je od udara groma stradala Milica Janković (59).

Nesreća se dogodila u ponedjeljak oko 16 časova, kad je veliko nevrijeme zahvatilo okolinu Leskovca. Milica se zajedno sa komšinicom Dobricom Miltenović sakrila ispod šljive, dok su se ostali berači sakrili ispod traktorske prikolice, udaljene 20-ak metara.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
gromSTRAŠNA TRAGEDIJA: Dvije djevojčice, stare tek 15 godina, usmrtio grom nasred ulice!

POVEZANO
Požar Ivanjica euriGROM MU SPRŽIO CIJELU KUĆU i 15.000 eura koje je držao u starom kredencu (FOTO)


 

- Odjednom je nešto sinulo, a onda se čuo jak prasak. Potom je dunuo topao vetar. Milica je ležala na zemlji i nije davala znake života, dok je Dobrica ležala pored nje. Bili smo nemi posmatrači tragedije - prisjeća se J.V. koja je bila ispod prikolice.

U prvi mah, Dobrica se nije čula, a onda je ona počela da zapomaže.

- To nas je ohrabrilo jer smo mislili da je i ona mrtva. Milica mi je bila kao sestra. Izuzetna žena, drug, domaćica. Tako smo i otišle da pomognemo da oberemo jagode. Šta li je ovo, sudbina, ne znam, teško mi je - navodi ona.

Dobrica Miltenović, koja se nalazila ispod šljive u vrijeme udara groma, sa oduzetim nogama je primljena u Urgentni centar leskovačke bolnice. Ona nije životno ugrožena.

Dok briše suze i plače za komšinicom Milicom, Dobrica smatra da će teško ikada zaboraviti ovaj dan.

- To se desilo već pri kraju berbe, počela je da pada kiša i tek odjednom - ona odlete na jednu, ja na drugu stranu. Pogledam, skočim prema njoj, ali ona nije mrdnula više - prisjeća se Dobrica.

Novica Janković, djever stradale Milice, izjavio je da misli da nikada neće zaboraviti jezivi prizor.

- Bilo je strašno. Sve se brzo dogodilo, ali mojoj snaji nije bilo pomoći.

POVEZANO
Požar Ivanjica euriGROM MU SPRŽIO CIJELU KUĆU i 15.000 eura koje je držao u starom kredencu (FOTO)


 

Mještani Belanovca ne pamte ovakvo nevrijeme. Tvrde da je za nekoliko minuta palo 20 litara kiše po metru kvadratnom, a onda je udario grom, čiju silinu porede s eksplozijom.

- Mobilni telefoni nisu radili. To se desilo na ivici voćnjaka, ispod prve šljive su sele Milica i Dobrica. Kada se desila eksplozija, udarilo je Milicu direktno u glavu - svjedoči J.S., koji se zadesio na mestu nesreće.

Dragan Janković, suprug tragično nastradale Milice, izjavio je da je ovo teška tragedija.

- Imali smo skladan brak, dobro se slagali. Ovo je strašna žalost - tužno će Dragan.

ŠTA JE PRIVUKLO GROM? Interesantno je da Milica i Dobrica nisu imale kod sebe mobilni telefon, niti bilo koji drugi predmet koji bi privukao grom.

U isto vrijeme, s mobilnim telefonima se nekoliko žena i muškaraca sklonilo ispod prikolice i oni nisu pogođeni.

Izvor: Kurir.rs