Halid Bešlić je 14. 02. peti put napunio zagrebačku Arenu, a publika je u najveću dvoranu u Hrvatskoj stigla praktično iz svih krajeva Hrvatske, ali i Slovenije i BiH.

Nakon koncertnog spektakla u prijestonici Hrvatske, u narednom periodu Halid namjerava prorijediti nastupe, jer ga s njegovim dugogodišnjim saradnicima Samirom Kadirićem i Nedimom Srnjom očekuje rad na pjesmama za novi album. Bh. muzička legenda prikupila je dosta zanimljivih kompozicija, tako bi se na njegovom narednom nosaću zvuka trebalo naći nekoliko pjesama Mirka Šenkovskog Geronima.

- Moram malo da odmorim od muzike i nastupa. Evo upravo sam bio i šetao malo na Bjelašnici. Poznato je da volim prirodu i planine. Ipak, mora da se i radi. Svi očekuju da nove pjesme budu hitovi. Navikao sam svoju publiku na to i nemam pravo na greške. Kada su nastupi u pitanju za neki naredni period, moram izdvojiti koncerte 17. marta u Mainzu i Hannoveru, koje radi moj dugogodišnji prijatelj i kolega Brane Ivić u kojeg imam veliko povjerenje – izjavio je Bešlić, kako ga citira Faktor.

Halid je pjevao na svadbama i rođendanima mnogih poznatih sportista iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije... Ipak, na prste jedne ruke mogu se prebrojati romske svadbe na kojima je pjevao Bešlić.

- Nemam ništa protiv romskih svadbi, ali jednostavno moje pjesme nisu za taj vid fešti. Pjevao sam samo na nekoliko romskih svadbi, a svi znamo da one traju po nekoliko dana i da je to na neki način robija. Honorari su veliki, ali to nije za mene presudno. Istina je da se često i preuveličavaju novci koji se zarade na ovim svadbama - naveo je Halid.