Sedamnaestogodišnju Minu P. na pješačkom prelazu na Bežanijskoj kosi u Beogradu u petak oko 20.30 oborio je automobil kojim je upravljao pjevač Halid Muslimović (56).

Nezgoda se dogodila u Surčinskoj ulici, a djevojka je, srećom, zadobila lakše povrede i prevezana je u Urgentni centar. Kako doznaje beogradski "Blic", pjevač je dao izjavu policiji o nezgodi, a rezultati uviđaja trebali bi otkriti okolnosti ovog događaja.

Pozvali smo Halida Muslimovića, koji nam je opisao kako se desila nezgoda.

- Čuo sam sa strane udarac u retrovizor i odmah sam stao. Vozio sam potpuno trijezan i polako, ne brže od 40 kilometara na sat. Djevojka je naletjela na retrovizor i od udarca pala na kolovoz - izjavio je Halid, kako ga citira spomenuti izvor.

On je potom detaljnije opisao situaciju:

- Kratko vrijeme je ležala na kolovozu, potom je sama ustala i htjela da ide kući. Međutim, pozvali smo policiju i Hitnu pomoć i kako su mi rekli ljekari koji su je pregledali, ona nije zadobila teške povrede - izjavio je Halid i dodao:

- Upravo sam krenuo u Urgentni centar, da provjerim kako je sada i da li je sve u redu sa njom. Nezgoda se dogodila četiri metra od pješačkog prelaza, ali to sada nije najvažnije, bitno je da je djevojka dobro. Vozim već 35 godina i nikada mi se ništa slično nije dogodilo, što kažu, ni mrava nisam zgazio.