Ovo je rekao pjevač Halid Bešlić u razgovoru koji je objavio Express, a jedno od pitanja bilo je i to "Šta prvo pomisliš kada razmišljaš o roditeljima?"

– Pa, pomislim na ono što mi je moja rahmetli mama govorila: “Sine Halide, u životu i smrti je najbitnije da sve ide i bude po redu”. Kada sada gledam iz njene perspektive, ispada da sam ja sljedeći na redu. Moram da kažem i da se sada nadovežem na ovo da je moje djetinjstvo bilo sretno, mirno i bezbrižno na Romaniji. Tada se drugačije živjelo već danas, bilo smo zadovoljniji ili je to sada tako sve iz moje perspektive gledanja. Sretan sam i ponoson na svoje djetinjstvo. Imao sam roditelje koji su me voljeli, a to je ono što je nezaboravno.

Nedavno je preminuo i Halifov kolega Ćazima Čolaković. Pogodila ga je i njegova smrt…

– To je zaista posebno pitanje, kao što je i moj Caka bio. Njega sam najviše volio na estradi. On mi je najviše pomogao kad sam počeo sa pjesmom, mada smo isto godište, ali on je počeo nekoliko godina prije mene. Družili smo se i privatno i poslovno. Veliki gubitak za ljude koji znaju šta je dobar pjevač, dobar autor i dobar čovjek, završio je Halid.