U Kantonalnom sudu Sarajevo, kako doznajemo, jučer su na suđenju S.M., koji je optužen da je se*sualno zlostavljao svoju 11-godišnju pastorku, saslušani prvi svjedoci.

Pred Sudskim vijećem, kojim predsjedava sutkinja Žana Knežević, pojavila se S.S., majka zlostavljane djevojčice.

PROPALI BRAKOVI. Od izvora bliskog slučaju doznajemo da je ona iza sebe imala dva propala braka i troje djece, među kojima je i zlostavljana 11-godišnjakinja, kad je u Goraždu upoznala optuženog. Udala se za njega i rodila mu dvoje djece. Isti izvor otkrio nam je da se tu dogodilo prvo zlostavljanje djevojčice. Tad je bio januar 2017. godine. Nekoliko mjeseci poslije, porodica se nastanila u sarajevskom naselju Bojnik, gdje je očuh ponovo se*sualno zlostavljao pastorku.

POVJERILA SE MAJCI. Jezivi slučaj razotkriven je kad se djevojčica povjerila majci. Ispričala je šta joj je očuh uradio u dva navrata tokom prošle godine. Uplašena, S.S. je, zajedno sa svoje petero djece, pobjegla od supruga glavom bez obzira.

Odmah ga je prijavila policiji, a u mučni slučaj uključio se i Centar za socijalni rad.

Djevojčica i majka nalaze se u sigurnoj kući, dok je očuh u pritvoru. Na idućem ročištu, koje je zakazano za 15. maj, trebaju biti saslušani vještaci.

POVEZANO
Maloljetnička trudnoća - ilustracijaCURICU (10 godina) SILOVAO MAMIN BRAT, I TO VIŠE PUTA: Ostala trudna, a sad kad je u 6. mjesecu....

(Doznajemo.com/Avaz.ba)