Pjevačica Hanka Paldum, odnosno njen restoran bosanske kuhinje "Tepsija", prije dvadesetak našao se na meti žene koja je bez dozvole otuđila starinski sahan. To je bio čak treći sličan slučaj.

- Svi se mi trudimo da u svemu budemo što kvalitetniji, čuvamo svoju tradiciju. Ja sam vezana za sve naše tradicionalno, naša jela i te neke eksponate koje su mi ostali u naslijeđe od moje majke rahmetli i normalno kad mi to neko uzme nije bitno koliko to košta, to je za mene od neprocjenjive vrijednosti i zato mi je žao. Ja sam to stavila u taj prostor da ljudi dođu, da se lijepo osjećaju, da uživaju dok jedu, izjavila je nakon tog događaja za Source Paldumova. 

Incident se desio 24.11. u 11:50 sati, a video iz Hankine radnje je objavljen na Internetu.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Restoran VIDEO KAKO ŽENA IZ RESTORANA "TEPSIJA" HANKE PALDUM OTUĐUJE STVARI pregledan veliki broj puta!

- Uskoro bi mi trebao biti vraćen sahan koji je posljednji ukraden. Naime, nakon što se snimak sa kradljivicom pojavio na Internetu i na portalima, javila se žena koja ga je ukrala. Obećala je da će sahan donijeti u "Tepsiju", ali to još nije uradila. Stvarno ne znam na šta je ovaj narod sve spreman, samo da bi izbjegao kazne – najnovija je izjava Hanke Paldum, kako je citira Faktor.