Mirzad Brkić, sin popularne Hanke Paldum, proveo je dvije godine u zatvoru zbog izazivanje teške saobraćajne nesreće prije pet godina. Pjevačica je tvrdi da je uspjela da sina vrat na prvi put i kao majka učinila je sve da iza sebe ostavi brunu prošlost.

- Moram da se zahvalim porodici, prije svega. Iako su se moja braća protivila tome da budem pjevačica na kraju su popustili. Ja sam tokom svih ovih godina karijere sačuvala obraz, i nemam mrlja. Hvala mojoj Mineli koja je od pete godine uz mene. Kao djevojčica je bilježila datume mojih koncerata na kalendaru. Hvala i mom sinu Mirzadu. Zadavao mi je mnogo problema i briga, ali sam uspjela kao majka, i izvela ga na pravi put – poručila je Hanka.

Podsjetimo, Mirzad je imao podeblji policijiski dossier. U Općinskom sudu u Sarajevu sutkinja Elvira Begović 25.02.2015. godine osudila je Mirzada Brkića, sina bh. pjevačice Hanke Paldum, na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u sarajevskom naselju Grbavica 14.01.2014. godine, u kojoj su teško povrijeđene pješakinje Arijana Žiga, Magbula Džuderija, a lakše Ismeta Kovač.

Brkić se teretio za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Njemu je bio produžen pritvor na Psihijatrijskoj klinici. U izrečenu kaznu zatvora uračunato je vrijeme koje je proveo u pritvoru, i to od 16.12.2015.godine.

POVEZANO
Hanka Paldum - sin - zatvorPJEVAČICA HANKA PALDUM OTVORENO o porodičnoj drami jer joj je sin u zatvoru!

On je uhapšen 16.12.2015.godine na graničnom prijelazu Karakaj tokom redovne kontrole u autobusu, na relaciji Beograd – Sarajevo, nakon čega je prilikom sprovođenja u Općinski sud u Sarajevu, pobjegao sudskim policajcima, koji su ga skoro pet sat tražili po sarajevskim ulicama.

Brkić je tri godine ranije, u noći sa 24. na 25.02.2011. godine u pucnjavi zadobio prostrjelnu ranu desne potkoljenice, koljena i natkoljenice. Ljekari su mu tada ranu previli, nakon čega je Brkić, uprkos preporukama ljekara da ostane na liječenju, samovoljno napustio bolnicu. Ljekari su pretpostavljali da su rane koje je zadobio, nastale, najvjerovatnije, od jednog metka.

Hankin sin nije želio otkriti pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo šta se tačno desilo tako da se ni danas ne zna kako je ranjen. Tada su u izjavi za medije Brkić i Hanka Paldum negirali da je došlo do ranjavanja. Paldum je tada tvrdila kako su i ona i sin bili na proslavi 90. rođendana FK "Željezničar" u jednom hotelu, nakon čega su se bez ikakvih problema vratili kući.

U osmom mjesecu 2005. godine Mirzad je, zajedno sa Mevludinom Velagićem, teško povrijeđen u masovnoj tuči s izbacivačima jednog od sarajevskih kafića. Mirzad Brkić dovodio se u vezu i sa saobraćajnom nesrećom koja se dogodila 2005. godine u blizini Vječne vatre u Sarajevu. Tada je, upravljajući motociklom, udario pješakinju.

Pjevačica je nastojala da izbjegava priče o sinu, pa već godinama u medjima nije davala nikave izjave. Jednom prilikom je medije u Hrvatskoj izjavila da je njen sin kriv samo zato je sin popularne pjevačice.

POVEZANO
Hanka Tepsija sahanHANKA PALDUM OTKRILA KO JOJ JE BEZ PITANJA UZEO SAHAN IZ RESTORANA: Evo šta kaže!