Bizaran slučaj desio se juče na groblju u Ostružnici, na sahrani Nenada Lazarevića Miška (59)...

- Slobodan Š. iz pogrebnog preduzeća na sahranu je dovezao prazan sanduk! Slobodan je ožalošćenima dao nebulozno objašnjenje i pobjegao sa groblja, ali ga je interventna patrola policije ubrzo uhapsila kod Beogradskog sajma.

Kako doznajemo, ucviljeni rođaci i prijatelji koji su došli na ukop Lazarevića bili su zaprepašćeni informacijom da čovjek kojeg treba da spuste u raku nije u svom kovčegu i odmah su se dali u potragu za njim. Klupko je počelo da se odmotava i doznali su nevjerovatnu istinu.

- Nenad je preminuo u ponedjeljak. Živoo je sam u kući u Ostružnici i mrtvog ga je našao Slobodan Š., njegov prijatelj. On je obavijestio Nenadovu sestru Bebu da joj je brat izdahnuo i, kako žena živi u Bosni, obećao joj je da će on organizovati čitavu sahranu, pošto se i bavi pružanjem pogrebnih usluga – izjavila je za beogradski Kurir Verica Živanović, komšinica preminulog.

Pogrebnik izgubio leš 1

Lazarevićeva sestra je pristala da joj Slobodan Š. pomogne oko sahrane, ali nije ni slutila kakvu bi zbrku on mogao napraviti.

- Sahrana je bila zakazana za juče u 13 sati na groblju u Ostružnici. Mi smo se okupili ispred kapele već oko 12 sati. Sve je bilo spremno za pogreb... Međutim, Slobodan je kasnio čitava dva sata. Svi smo bili nervozni i bijesni na njega. Ljudi su ga zvali da ga pitaju zašto kasni i kada će doći, a on je čak i opsovao - tvrdi Verica i dodaje da su neki mještani rekli da su tog dana vidjeli Slobodana u kafiću kako pije.

Prema riječima komšije, pravi šok uslijedio je kada je Slobodan došao na groblje u 14 sati.

- Slobodan nije dozvolio da se sanduk izvadi iz kombija. Počeli smo da vičemo na njega i da tražimo objašnjenje zbog čega nam ne dozvoljava da sahranimo Nenada. On nam je tada ispričao nebuloznu priču. Rekao je da je dovezao prazan kovčeg, a da je Nenadovo tijelo u kombiju kod njegovog kolege, koji je na putu do groblja doživio udes. Rekao je da odmah mora da krene do kolege. Vidjelo se da je pijan i osejćao se na alkohol – prisjeća se zaprepašćeni komšija i dodaje da je Slobodan brže-bolje sjeo u kombi i pobjegao sa groblja.

On tvrdi da im je Slobodanovo ponašanje bilo krajnje čudno, pa su pozvali policiju.

Pogrebnik izgubio leš 1

Neutešna sestra... Beba Lazarević 

- Patrola interventne jedinice zaustavila je kod Sajma kombi za pogrebne usluge za čijim volanom je bio Slobodan Š. Alkotestiranjem je utvrđeno da je pijan, a kada su policajci otvorili mrtvački sanduk koji je vozio, vidjeli su da je prazan - navodi izvor iz istrage.

Međutim, hapšenje Slobodana Š. nije bio kraj drame za Lazarevićevu sestru i prijatelje.

- Sestra i dalje nije znala gdje je tijelo njenog brata. Žena je bila u agoniji. Uslijedila je potraga za posmrtnim ostacima, da bismo na kraju dobili potvrdu da se tijelo Nenada Lazarevića nalazi u kapeli u Deligradskoj ulici - navodi komšija i dodaje da ne zna koja je bila Slobodanova namjera:

- On nije ni podigao tijelo iz kapele, a zbog čega, ne znam. Da nismo insistirali da otvori sanduk na groblju, on bi najvjerovatnije dopustio da sahranimo prazan sanduk.

POGREBNO PREDUZEĆE: NEMAMO NIŠTA SA SLOBODANOM! Pozvali smo juče pogrebno preduzeće sa Uba koje je registrovano na Slobodana Š., ali nam je žena koja se javila na telefon rekla da to preduzeće nema ništa sa Slobodanom.

- Slobodan je ranije bio vlasnik preduzeća, ali je otišao u penziju. Preduzeće sada ima novog vlasnika i mi nemamo ništa s njim. To je sve što mogu da kažem - izjavila je žena koja se predstavila kao radnica.

GROBARI GA BRANE I TVRDE DA JE ON DOBAR ČOVJEK. Grobari koji su iskopali raku za Lazarevića kažu da je Slobodan dobar čovjek i da nije kriv.

- Ožalošćeni su njega htjeli da biju. On je otišao sa groblja da ne bi dobio batine. Ovo mu je sve namješteno - izjaio je jedan od grobara.

(Doznajemo.com/Kurir.rs)