Najmanje 11 osoba je poginulo, među kojima je sedam policajaca, a 36 je ranjeno u bombaškom napadu na policijsko vozilo u centru Istanbula, potvrdio je danas istanbulski guverner Vasip Sahin. Napad se desio u jednom od najljepših dijelove grada, omiljenom i među turistima.

Poginula su 4 civila, a od 36 ranjenih u ovom terorističkom napadu, troje je u kritičnom stanju prevezeno u bolnicu.

Meta napada bio je autobus s interventnim policajcima, a riječ je, prema svemu sudeći, o napadu automobilom-bombom, koji se dogodio u 8.40 sati po lokalnom vremenu, u blizini metro stanice Vezneciler.

Bomba je moguće aktivirana daljinskom komandom, a eksplozija u parkiranom automobilu se desila u blizini Univerziteta i popularnih turističkih lokacija. Mjesto događaja je evakuisano, a otkazani su i ispiti na Univerzitetu.

Odmah nakon incidenta, na lice mjesta je izašao veliki broj pripadnika hitnih službi, kao i policija i istražitelji, koji trebaju utvrditi okolnosti ovog napada. Za sada niko nije preuzeo odgovornost. U posljednje vrijeme, napade u Turskoj izvodili su kurdski militanti, "Islamska država" i radikalni ljevičari.

Televizije su prikazale naoružane policajce u ulici nedaleko od mjesta eksplozije, a navodno se čula i pucnjava iz vatrenog oružja.

Terorizam Istanbul 07/06/16a

Terorizam Istanbul 07/06/16a

Terorizam Istanbul 07/06/16a

Terorizam Istanbul 07/06/16a

Terorizam Istanbul 07/06/16a

(Doznajemo.com)