Boško Kovačević (30) i Pero Mirović (45) osuđeni su u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na po 12 godina i četiri mjeseca zatvora zbog ubistva Davora Vitića (33) iz Milića, ljubavnika Kovačevićeve supruge Biljane.

Obojica su proglašena krivim da su kao saizvršioci počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja. Zločin se dogodio 21.07.2018. godine na lokalnom putu u mjestu Bogaz kod Han-Pijeska.

POVEZANO
Bosilegrad - policija trakaZatečen u krevetu sa tuđom suprugom: OVO JE POZADINA KRVAVOG ZLOČINA KOD HAN-PIJESKA?!

Kovačević je prethodno preko Facebooka primao prijeteće i uvredljive poruke od Vitića. Razlog za to je bila Kovačevićeva svađa sa suprugom upravo zbog njene ranije veze s Vitićem.

Vitić je najavio Kovačeviću svoj dolazak u Han-Pijesak kako bi se obračunali. Kovačević i Mirović potom su se dogovorili da Vitića dočekaju s puškama.

Begaz ubistvo 2018a

Golf u kojem je ubijen (Foto: Avaz)

POVEZANO
Preljubnici policija RSMJEŠTANIN SELA PRIZNAO: "Znalo se da ubijeni i ta žena imaju aferu i da je za to njen muž doznao..."

- Kada je Vitić Golfom 2 stigao na dogovoreno mjesto, ugledao je optužene kako mu idu u susret, naoružani puškama. Pokušao je da, vozeći u rikverc, pobjegne nazad, ali mu to nije uspjelo. Optuženi su prema njemu ispalili dva hica. Vitić je pogođen u čelo i metak je prošao kroz glavu i izašao na potiljak te je na mjestu ostao mrtav – navodilo se u optužnici.

Tokom uviđaja policija je pronašla dvije puške koje su korištene u zločinu.

Zanimljivo je da čahure nisu odmah pronađene i ispostavilo se da ih je uklonila Kovačevićeva supruga Biljana. To je tokom istrage priznala i istražiteljima pokazala mjesto na koje ih je sakrila. Inače, Biljana je 11 godina starija od supruga Boška, koji nosi njeno prezime.

POVEZANO
Boško Kovačević (28) ubistvoKRVAVI ZLOČIN KOJI JE UZNEMIRIO SELO: Ubio ženinog ljubavnika zajedno s rođakom