Gordana Šaulić, udovica poginulog pjevača Šabana Šaulića, navodno je htjela da usvoji njegovog vanbračnog sina Roberta, ali je tu ponudu odbila njegova majka Nevenka Nena Prodanović. Umjesto toga, ona je od Šaulića uzela 100.000 maraka i za taj novac napravila kuću u blizini Zrenjanina.

- Nena nije htela da dozvoli da sin živi sa Šaulićima, nego je tražila da im oni naprave kuću. To je bilo 1978. godine, Šaban i Goca su dali oko 100.000 maraka za zidanje kuće, a kasnije su plaćali alimentaciju za Roberta do njegove 18. godine - tvrdi sagovornik. Jedini svjedok iz tog vremena Hasan Dudić, Šabanov brat od tetke, koji je to potvrdio.

POVEZANO
Šaban Š vanbračni sin"Kad sam pitala Šabana zašto je takav prema svom vanbračnom sinu - SAMO JE ĆUTAO!"

- Tačno je. Lično je Goca dala pare Robertovoj majci da napravi kuću za sebe i dete, to je bilo još sedamdesetih godina. Ja o tome sve znam i mogu da posvedočim, treba pravo govoriti. Vidim da sad mnogi komentarišu kako Goca nije dala Šabanu da bude u kontaktu s Robertom, a to su laži i izmišljotine dokonih ljudi. Šaban je mogao da viđa sina i da se čuje s njim kad god je poželeo - tvrdi pjevač, dodajući da se uskoro treba vidjeti sa Šabanovim sinom.

- Na sahrani mi je rekao da mu je mnogo teško zbog Šabanove smrti, plakao je. Trebalo bi uskoro da se čujem i vidim s njim da se lepo ispričamo. Baš mi je bilo teško kad mi je rekao: "Striko, ući ću u kapelu da izjavim Goci, sestrama i bratu saučešće", Robert je mnogo dobar dečko - zaključio je Dudić.

POVEZANO
Sahrana Šaban 1SAHRANJEN ŠABAN ŠAULIĆ: Neutješna supruga Gordana posljednji put ljubila grob