Priča o Hasanu Kajtezoviću je priča o čovjeku koji je imao četiri žene, i čak 54-ero djece, a danas tvrde da njegova uža porodica broji nekoliko stotina duša, navodi u uvodu priloga Muhammed Mahmutović, bh. književnik i novinar, iz Cazina.

Smatralo se da je veliki broj djece bio garant sigurne starosti, pa su u Pećigradu mnogi imali dosta djece, ali ovaj slučaj bio poseban i za ove krajeve.

POVEZANO
Ivan Sukov i žene"Imam 3 žene, iako to ZAKON NE DOZVOLJAVA. Ako me neka od njih naljuti, s njom nema odnosa 1 mjesec"

U selu gdje bi trebalo da vrvi od potomaka ovog Krajišnika, ima desetak novih kuća, kakve se mogu vidjeti u elitnim četvrtima euro metropola, ali veoma malo života, piše Hanuma.ba.

Hasanova najmlađa snaha, Arifa, jako je vedra i pozitivna žena, a vrlo rado je pristala prisjetiti se svoga svekra i života u čuvenoj, mnogobrojnoj porodici.

Arifina pozitivna energija, potpuno je u kontradikciji s uslovima i načinom njenog života. Ona je žena koju život nije nimalo mazio, ni pazio, ali se nijednog trenutka nije požalila.

Na pitanje kakav je život njenog svekra bio s četiri žene, Arifa je uz osmijeh opisala.

- Sjećam se, po tri njih bi ujednoj sobi spavale, a did bi bio sa jednom u sobi. U dida je iznad vrata bilo jedno zvono, i kad bi did pozvonio, ova bi išla njemu, a ova druga u sobu – prisjeća se Arifa.

Navodi Arifa i da je djed u mladosti bio "zeznut" do kraja.

Ovu neobičnu priču pogledajte u video prilogu novinara Muhameda Mahmutovića...

POVEZANO
Taib Seferović Zenica 1TAIB IZ ZENICE: Žene vole provod u krevetu, ja mogu 15 puta za noć. Mršave i plave ne dolaze u obzir