Dobar je osjećaj biti junak dana, ali za vozača koji je u utorak sebe doveo u opasnost, a na svom automobilu izazvao štetu od 10.000 eura, cijela stvar je mogla biti poprilično skupa. Ali, na kraju je ispalo da - nije!

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Naime, prema Muenchner Merkur (via Jalopnik), 41-godišnji Manfred Kick je vozio svoj Tesla Model S kada je primijetio da čovjek u Volkswagenu vozi očito bez kontrole na autoputu blizu Minhena u Njemačkoj.

POVEZANO
Oberhaching nesreća 15/02/2017aVATROGASCI U ŠOKU: Mislili da je Bosanac na autoputu u Njemačkoj poginuo, kad su prišli autu...

Kick je postavio svoj automobil Tesla ispred VW-a i tako polako zaustavio, kočeći, oba automobila.

Tada je ušao u Volkswagen i pružio čovjeku u njemu prvu pomoć, dok su neki drugi vozači, koji su se zaustavili kad su vidjeli šta se dešava, pozvali Hitnu pomoć, koja je ubrzo došla na licu mjesta.

Muškarac iz VW-a je zatim, vozilom Saniteta, prevezen u bolnicu i stanje mu je stabilno. Pokazalo se da je tokom vožnje doživio kap, te da je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom.

Ali, šta se desilo sa vozačem Tesle?

Policija je protiv njega pokrenula formalnu istragu (što je zakonska obaveza u slučaju sudara), ali je mnogo vjerovatnije da će biti nagrađen, nego što će platiti kaznu za svoj potez.

A zanimljivo je i da materijalna šteta treba biti nadoknađena.}

Naime, izvršni direktor Tesle Elon Musk, koji je podijelio priču na svomTwitter nalogu, napisao je kako Tesla namjerava besplatno pružiti uslugu popravke Kickovog automobila.

POVEZANO
Add To Homescreen 1SVIĐAJU VAM SE TEKSTOVI NA NAŠOJ STRANICI? Dodajte nas na ekran svog telefona! :)

Tesla nesreća Njemačka feb 2017a