Udruženje Viteško Srce pokrenulo hitan apel za dječaka Saldina iz Viteza! Njegova malena tročlana porodica živi u teškim uslovima u jednoj sobi tuđe kuće.

U apelu se navodi:

- Molimo vas da nam pomognete prikupiti potreban materijal kako bismo im zajedno omogućili da dovrše započetu izgradnju prizemlja. Majka malenog Saldina, Mahira Zukić, obratila nam se za pomoć, a budući smo već godinama upoznati sa njihovim stanjem, odazvali smo se s ciljem da dobiju normalne uslove za život.

Naime, dječak je rođen 2013. godine sa 6 i pol mjeseci. Sedam dana nakon rođenja dobio je moždani udar. Saldin ima poteškoće u razvoju, ali njegov napredak je izuzetno vidljiv iz dana u dan. Prima invalidninu od 240 KM mjesečno. Majka je nezaposlena, budući da mora brinuti 24 h o djetetu, a otac radi povremeno u šumi.

Što se tiče usluge izvođenja radova, majka nam je rekla da će svi radovi biti urađeni od strane njezinog muža, oca, djevera i komšija. Na nama je samo da pomognemo koliko god možemo da se što prije prikupi dole navedeni materijal i nastavi sa radovima tamo gdje su oni stali.

Pomoći možete donacijom materijala ili uplatom na naš račun kako bismo kupili neophodno. Donesimo ponovo osmijeh na lice jednom predivnom, veselom djetetu. ❤️🙏

Potrebno od materijala:
- Cement: 2 tone
- Stiropor: 150 m2 - 3 cm
- Mrežica: 150 m2
- Ljepilo: 30 vreća
- Edelputz: 20 vreća
- Vrata sobna 4
- Vrata ulazna 1
- Sanitarije za kupatilo
- Podna obloga
- Prozori: 3 jednokrilna
- Prozori: 2 dvokrilna

Za uplate iz BiH (KM):
ADDIKO BANK SARAJEVO
3060002864092780

Za uplate iz inostranstva (EUR):
ADDIKO BANK,
Trg solidarnosti 12, Sarajevo
IBAN: BA393060002864131192
SWIFT CODE: HAABBA22

PayPal: [email protected]

GoFundMe link:
https://www.gofundme.com/f/humanitarna-akcija-za-djecaka-sa…

Primalac:
Udruženje/Udruga "Viteško Srce"
Fra Marijana Šunjića bb
72250 Vitez, BiH

Svrha uplate:
Za Saldina