Tokom dana na cijelom nizu grupa na Internetu podijeljen je apel za pomoć u kojem se tvrdi kako je u Sarajevu nestala djevojčica sa fotografije po imenu Enisa (12). Udaljila se u nepoznatom pravcu iz Logavine ulice...

U pitanju je maloljetna kćerka gospođe Emire Bašić. Navodno je zadnji put jučer viđena u Kaknju.

- Ako neko zna nešto o ovome ili je vidio djevojčicu neka javi najbližoj policijskoj stanici. Hvala unaprijed svima - navodi se još u apelu.

Po nekim informacijama, djevojčica je navodno prisiljena na udaju?!

Navodno ju je oteo muškarac koji je, prema majčinim tvrdnjama, već od ranije dobro poznat policiji po brojnim krivičnim djelima.

- Njegova supruga mi je slala poruke kako on hoće oženiti moju Enisu. Išla sam im s policijom na vrata, ali nikog nema i ne znam gdje su. Ja ću u potragu uključiti Interpol i FUP jer sarajevska policija ne može djelovati izvan kantona. Neka mi vrate moje dijete, ona ima samo 12 godina, naglasila je majka Emira.

Enisina majka Emira prijavila je nestanak kćerke sarajevskoj policiji 17.11. oko 22 sata. Enisa je prije izlaska iz kuće na sebi imala suknju, hidžab i patike. Njih dvije su se, navodi majka, sutra trebale vratiti u Njemačku gdje žive proteklih nekoliko godina.

Enisa Bašić 1