17-godišnja djevojka po imenu Laeticia Brouwer preminula je nakon što joj je nogu otkinula ajkula! Stravu su svojim očima gledale mama i dvije sestre nastradale.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Ajkula ilustracijaAJKULA POJELA ČOVJEKA NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Mladić prepolovljen, a ovo je prava istina o svemu!?

Vjeruje se da je u pitanju velika bijela morska psina, iako vlasti nisu dosad uspjeli primjerak ove morske životinje čiji je napad vodio do smrti tinejdžerke.

Kako javljaju mediji, povrede su bile tako teške, da je djevojka, iako još živa kad je stigla Hitna pomoć, bila u kritičnoj situaciji, zbog šoka i gubitka velike količine krvi.

Incident se dogodio na području Zapadne Australije, a crna statistika govori da je ovo već treći slučaj napada morskog psa koji je u Zapadnoj Australiji u manje od godinu dana završio fatalnim ishodom.

Tinedjžerka, iz predgrađa Mandurah (Singleton), surfala je u pondjeljak nešto prije 4 sata poslijepodne sa svojim ocem, koristeći praznike. Njena mama i dvije sestre su bile na obali. Napad ajkule desio se iznenada i bio je ubitačan.

Sve se desilo na popularnom surf breaku Kelp Beds, blizu Wylie Baya u Esperanci.

Familija je neutješna i jedino što im pruža kakvu-takvu utjehu je ono što je izjavio jedan član porodice – da je Laeticia stradala radeći ono što voli.