Ronna Leavitt živi blizu mjesta helikopterske nesreće u kojoj su NBA legenda Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kćerka Gianna Maria Onore - Gigi i još sedam osoba poginuli na licu mjesta.

Ona navodi da ovaj video koji je zabilježila nadzorna kamera na njenoj kući bilježi zvuk posljednjih trenutaka, odnosno audio na kojem se - kako se čini - čuje da se letjelica zapalila i njen udar u brdo.

Leavittova je proslijedila istražiteljima materijal od 43 sekunde, koji možda mogao da pomogne u istrazi. Zasad se pretpostavlja da je do nesreće vodila kombinacija faktora - loša vidljivost u trenutku nesreće zbog magle i dezorijentisanost pilota!?

Na snimku koji je proslijeđen istražiteljima ne vidi se sam pad letjelice, već samo audio zapis leta helikoptera, tj. rada motora i eksplozije koja je nastala pošto je udradio u brdo.

POVEZANO
Bryant nesreća 3ISTRAGA UTVRDILA NEVJEROVATAN RAZLOG zbog kojeg se srušio helikopter u kojem je poginuo Kobe Bryant?

Kako javljaju američki mediji, na snimku se može čuti zvuk helikoptera koji "vrije" iznad stambenog komleksa u Calabasasu, prije nego što se čuo gromoglasan prasak nakon kojeg je uslijedila tišina.

Vrijeme nastanka video materijala poklapa se s vremenom pada letjelice - 09.45 sati po lokalnom vremenu.

POVEZANO
Bryant nesreća žrtveOSIM KOBEA I NJEGOVE KĆERKE ovo su ljudi koji su poginuli u nesreći. Familija Altobelli, Sarah i ...