Muškarac čiji su inicijali A.K. iz Banjaluke zadobio je prilikom skijanja na Kozari povrede opasne po život, zbog kojih je prevezen u Univerzitetski klinički centar (UKC) u Banjaluci.

Iz Policijske uprave (PU) Prijedor navedeno je da je slučaj prijavljen policiji juče u 10:30, a da se nezgoda dogodila u utorak oko 22h na skijalištu Kozara.

- Postupajući po prijavi utvrđeno je da se na skijalištu, u namjeri da se preveze do vrha staze, ovo lice popelo na mašinu za održavanje skijaške staze, odakle je palo i usljed kretanja mašine zadobilo povrede opasne po život - naveli su iz policije.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru. Policijski službenici preduzimaju sve mjere na utvrđivanju okolnosti prijave i zadobijanja povreda. Predstavnik za javnost PU Prijedor Zvezdana Alendarević je potvrdila da se dogodila nezgoda.

POVEZANO
Ski lift bez kontroleČisti horor na skijalištu: "POLUDJELI" SKI-LIFT BACAO LJUDE KAO IGRAČKE. Osmero stradalih!

Prema informacijama portala Srpskainfo, mladić je sa društvom u utorak bio na noćnom skijanju, a tragedija se dogodila kada je ski-lift prestao sa radom.

- Mladić je bio skoro na dnu staze kada žičara prestala da radi. On je krenuo da se penje prema vrhu staze, a u tom trenutku ratrak je krenuo da pravi stazu - objasnio je izvor.

POVEZANO
GSS BjelašnicaHOROR NA BJELAŠNICI: Skijaš se sudario sa motornim sankama, evo šta je uzrok nesreće!

Mladić je zamolio vozača ratraka da ga poveze do vrha staze, te se popeo na mašinu.

- Dok su se penjali prema vrhu, pukao je dio na kojem je sjedio mladić i on je pao pod valjkove na zadnjem dijelu ratraka. Tom prilikom zadobio je veoma teške i za život opasne. On se trenutno nalazi na Univerzistetsko-kliničkom centru Republike Srpske - istakao je sagovornik spomenutog poratala.

POVEZANO
Dr. Ivan LjubićPoznati DOKTOR IZ MOSTARA preminuo od teških povreda na skijanju (FOTO)