Mirsan Jusović (28) iz Prijepolja, radnik firme "Ćatić company", stradao je danas u fabrici u kojoj je radio pošto ga je udavila jedna od mašina.

Do tragedije je došlo u novom fabričkom pogonu kada je Jusović, po struci frigomehaničar, ušao u jedan fabrički tunel da očisti proizvodnu traku. Pošto je odradio posao krenuo je nazad, ali ne bezbjednim putem kojim je ušao u tunel, već je pokušao da prođe ispod valjka na rashladnom uređaju.

U tom trenutku valjak ga je uhvatio za okovratnik dukserice i udavio ga gotovo u sekundi. Ni kolege koje su mu bile u tom trenutku najbliže nisu uspele da ga spasu. Upravo zbog čišćenja i opremanja novog proizvodne hale, fabrika danas nije radila.

- Porodica je izgubila divno dijete, a ja možda i najboljeg radnika. Bio je poslušan, dobar, životno se zalagao unaprijedi moju firmu, mogao je da radi i dan i noć. Niti ga mogu kriviti, niti prežaliti. Ostao sam bez iskrenog radnika, prije svega odličnog čovjeka - ispričao je za "Blic" Osman Ćatić, vlasnik preduzeća "Ćatić company".