Jutros je na naplatnim kućicama Mraclin na autocesti A11 u smjeru Siska došlo do teške nesreće u kojoj je smrtno stradao radnik Hrvatskih autocesta (HAC). 

Zagrebačka policija potvrdila je tek da je jutros u 05:30 vozač automobila kod naplatnih postaja Mraclin na autocesti A11 izgubio kontrolu na vozilom i udario u objekt HAC-a. 

Još uvijek se ne zna zbog čega je vozač BMW-a izgubio kontrolu nad automobilom, ali neslužbene informacije govore da se automobil u jednom trenutku odvojio od ceste i probio zid objekta u kojem se, nažalost, nalazio radnik HAC-a koji je poginuo na licu mjesta.

BMW naplatne kućice 23/01/21a

Fotografije snimljene na licu događaja prikazuju veliku rupu nastalu od prolaska automobila kroz zid objekta uz naplatne kućice.

Vozač je, kako se doznaje, prebačen u bolnicu.

- Kao prvo, želio bih izraziti sućut obitelji poginulog kolege od strane uprave društva kao i od nas, njegovih kolega iz sektora za naplatu cestarina i svih radnika Hrvatskih autocesta. Jutros smo dobili dojavu u 5 sati i 34 minute da se dogodila nesreća. U tom trenutku nismo znali okolnosti. I ja osobno i kolege iz ophodnje i održavanja bili smo već tu u 6 sati, neki i ranije - izjavio je na licu mjesta Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarine.

- Vozilo se izravno zabilo u naš objekt. To nas je začudilo obzirom da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija pošto je autocesta otvorena za Sisak zbog humanitarne pomoći. Čovjek je poginuo i ne znam što drugo reći, očevid je u tijeku, utvrdit će se sve okolnosti - izjavio je Ribičić.

- Vjerojatno se radilo o nekoj nenormalnoj brzini obzirom na sve znakove koje smo mi postavili. Apsolutno nepoštivanje svega i nažalost dogodilo se ovo. Ne znamo u ovom trenutku je li moguće da je vozač zaspao. On je ozlijeđen, Hitna pomoć je došla po njega. Naš kolega kojeg smo zatekli nažalost više nije davao znakove života. Imao je 53 godine - ispričao je vidno potreseni Ribičić.

BMW naplatne kućice 23/01/21a

Na novinarsko pitanje pamti li se ovakva nesreća, Ribičić je odgovorio:

- Ne. Ovo je.. ne znam kako bih to opisao, tog nema ni u nekim filmovima. Sjećate se dobro one nesreće na naplatnoj postaji Sv. Helena, ali ovo je nešto gore, nešto neopisivo. Teško je obitelji, ali vjerujte, teško je i nama samima. Nije lako, eto. Doslovce su probijena tri zida. Kolege su sad sa službama, to raščišćavaju - rekao je.

- To nije naplatna kućica, to je objekt sa strane. Ispred svih kućica postoje betonske zaštitne ograde, ali ovo... tko se ovome mogao nadati? Ne možemo sada doći ni do snimki, unutra je sve srušeno...

POVEZANO
Raštani nesreća 20/01/20aTRAGEDIJA U MOSTARU: Mladić poginuo nakon što se "Focusom" zabio u zid garaže (FOTO)

Iz Hrvatskih autocesta jutros su potvrdili da je u nesreći preminuo njihov djelatnik:

- U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila rano ujutro na naplatnoj postaji Mraclin, na autocesti A11 Zagreb - Sisak, život je izgubio jedan naš djelatnik. Ovim putem želimo izraziti duboko žaljenje zbog ovog tragičnog događaja, te ovim putem obitelji našeg  djelatnika izražavamo sućut.

Točan uzrok nesreće znat ćemo po okončanju izvidnih radnji nadležne policijske uprave. Molimo za razumijevanje u ovom teškom trenutku za obitelj naših djelatnika kao i za našu tvrtku – navodi HAC.

BMW naplatne kućice 23/01/21a