Naizgled bezazlena vožnja i odlazak po tenisere koje je trebao da doveze kući, za Ajdina Muslića (23) pretvorila se u noćnu moru. Poslije svega, u njegovoj porodici pitaju se da li je grupa ljudi preuzela vlast u Osovi i Novom Naselju kod Žepča u kojem policajci nisu smjeli da intervenišu.

- Krenuo sam po kolege koji su nastupali na noćnom teniserskom turniru u selu Osova kod Žepča. Bilo je oko ponoći i oni su očekivali da dođem po njih. Međutim, skrenuo sam u pogrešnu ulicu, okrenuo kombi i uzeo telefon da im javim gdje se nalazim – počinje svoje kazivanje Ajdin Muslić iz naselja Preko u Žepču.

Tvrdi da ono što se kasnije dogodilo liči na najstravičnije horor filmove. Pred kombijem u kojem je bio, pojavio se automobil, a iz njega je sa sjekirom u ruci izašao stariji čovjek koga nikada ranije nije vidio.

Pretpostavlja se kako su Ajdina Muslića iz Žepča greškom zamijenili za provalnika i pretukli

- Odmah je počeo da udara po kombiju i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. "Odala" me državna zastava BiH u vozilu, a on je sumanuto udarao po kombiju. Kroz poluotvoren prozor sam mu pokušao objasniti da sam zalutao i da čekam prijatelje koji su na teniskom turniru. Nije se obazirao – prisjeća se Ajdin Muslić događaja od prije nekoliko dana.

Žepče pretučen Ajdin Muslić

Ljekarski nalaz Ajdina Muslića

U strahu je odmah telefonom obavijestio policiju i pokušao da pobjegne iz sela Osova. Uspio je da upali kombi i odveze se u Novo Naselje, ali isto vozilo tu mu je prepriječilo put. Ovaj put napadač je poveo još dvojicu pomagača koji su Ajdina izvukli iz kombija i počeli bjesomučno da tuku.

- Sav krvav i izubijan, sa polomljenim zubom i u modricama, molio sam policajce koji su došli na lice mjesta da mi pomognu. Napadači su psovali i njih, žestoko me pretukli po cijelom tijelu i na očigled prisutnih policajaca mirno se odvezli svojim automobilom- zaključuje Ajdin Muslić.

Žepče pretučen Ajdin Muslić

Teško im da povjeruju šta se desilo: Enver i Ajdin Muslić

Otac pretučenog mladića Enver Muslić navodi da je zaprepašten događajem i ne može da shvati zbog čega su pretukli njegovog sina pred dvojicom policajaca koji su nijemo posmatrali premlaćivanje.

- Teško nam je da shvatimo da se ovo dogodilo našem djetetu. Pitamo se da li sela Osovu i Novo naselje kontroliše policija, ili je na djelu anarhija u kojoj su vlast preuzele neformalne grupe građana iz tih
mjesta – smatra Enver Muslić, otac pretučenog mladića.

Žepče pretučen Ajdin Muslić